Mandag
Mandag Lett snø
-8°
Lett snø
Flau vind
Tirsdag
Tirsdag Lettskyet
-8°
Lettskyet
Flau vind
Inga bilpanser 1_1024x748

Fire utstillinger og maler bilpanser

Inga Dalsegg meir populær enn noen gang

Inga Dalsegg har ikke hatt bilder heime på Nordvoll siden ho var ferdig med sjukmeldinga for si vonde skulder. Fortsatt har ikke skuldra helt grodd. - Derfor er det topp med mange utstillinger for tida, sier ho. I dag er ho på veg til kulturhovestaden Vestfossen i Buskerud, der ho skal boltre seg med 35 bilder i Shoddyhuset. Deretter går turen til Hardanger kunstgalleri. Akkurat nå holder ho på med et litt uvanlig oppdrag - maling på et BMW bilpanser (bildet).

Ikke siden oppdraget med maleriet på industriveggen til Rindalslist, har Inga Dalsegg hatt et lignende oppdrag.

BMW bilpanser
- Dette BMW bilpanseret skal på veggen, forteller ho og røper at det er en bil- og motorentusiast fra Orkanger som har bestilt oppdraget. - Det gikk ut på nakne damer, blonde og yppige, smiler Inga Dalegg.

- Jeg laget noen skisser og dette er det vi ble enige om, forteller ho. Men et bilpanser er ikke som å male på lerret. - Du må bruke en annen type teknikk og en annen type maling. Jeg måtte tilbake til veggmaleriet for Rindalslist og har brukt samme grunninga som det, sier ho. Nå er det bare detaljer igjen på panseret. - Et artig og spennende oppdrag, legger ho til.

Ideene kom etter pausen
Det har vært ei hektisk tid for Inga etter sjukmeldinga. Du kan lese denne reportasjen på Trollheimsporten da Inga var tilbake etter operasjonen.

Tilsammen blir det fire utstillinger på kort tid i vår. - Egentlig litt fint, da det blir mindre belastning av å reise så mye rundt, sier ho. Sjøl om det var ei tøff tid å holde seg unna malinga i fleire måneder, har det blitt mye positivt også.

- Jeg opplevde etterpå at ideene kom. Det popla egentlig ut. Derfor gjorde det godt med en pause. Samtidig har jeg aldri fått så stor respons som nå, sier ho - på farten til Buskerud og kulturhovedstaden Vestfossen i dag, der ho gleder seg til å stille ut i Shoddyhuset (sjå bilde under), en gammel fabrikk, der ho får 120 kvadratmeter å presentere bildene på.

Mange utstillinger
Tidligere i vår har Inga Dalsegg stilt ut hos Rakkestad kunstforening i Østfold. - Det var i Galleri Midtstuen i et spesielt bygg, bygget som legebolig i 1921, da "spanskesyken" herja i Rakkestad. - For at bygda skulle få ei sikker legeordning, krevde kommunelegen en standsmessig bolig. Det er å et stort flott galleri med store rom og gipsrosetter i taket, forteller ho. Der stilte Inga ut 14.-29. april.

Samtidig deltar ho på ei kollektivutstilling hos Galleri Skjæveland på Jørpeland utafor Stavanger. Der ligger galleriet heilt i sjøkanten og er et oppussa naust eller båthus.

Spennende i Vestfossen
I helga åpner utstillinga i Vestfossen, der interessa for kunst og kltur er svært stor. - Det skal bli svært spennende å vise fram bildene mine der, sier Inga Dalsegg, som åpner denne utstillinga nå i helga 10. mai. Deretter går turen til Hardanger kulturgalleri - i et gammelt ombygd rekketun.

- Det ligger litt avsides til og har vært med i Oddgeir Bruasets program på NRK "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu". - Den utstillinga åpner 16. juni, sier ho.

Stor etterspørsen og god respons
Inga Dalsegg opplever stor etterspørsel for tida, og det har vært mye jobbing. Ho blir ikke å sjå eller oppleve lokalt eller i Midt-Norge i år.

- En kunde fra Nord-Trøndelag fant ut dette og tok turen til Rindal for å handle denne uka. Det setter jeg stor pris på. Det er fint at folk kommer innom, sier ho og er glad for den fine responsen lokalt også med bestillinger til gebursdager, bryllup og lignende.

Inga Dalsegg er medlem av Trollheimsporten med link - bli med du også - klikk her - alle som er med her!

Under bilder fra fleire utstillinger og fra Nordvoll og atelieret i Rindal. Klikk på bildene - sjå de større og i serie:

 

Inga bilpanser 1_1024x748
Bilpanseret - ei spesiell bestilling.
Inga Rakkestad 1_1024x1237
Tre bilder fra utstillinga hos Rakkestad kunstforening i Galleri Midtstuen:
Inga Rakkestad2_1024x2287
Inga Rakkestad 3 profil_1024x1750
Inga Skjæveland
Her Inga Dalsegg hos Galleri Skjæveland på Jørpeland.
Shoddyhuset
Shoddyhuset i Vestfossen i Buskerud.
Tips en venn Skriv ut