Torsdag
Torsdag Lett regn
12°
Lett regn
Flau vind
Fredag
Fredag Regn
12°
Regn
Svak vind
Trond, Petter og Nils_1024x680

Spontanhelbredelse av en brukket rygg

Det var noen som mente at travsporten i Rindal lå nede med brukket rygg. Trollheimsporten kan i så fall meddele at det har foregått en stor helbredelsesprosess i løpet av de siste dagene! På Løsetbanen fredag kveld fant vi i alle fall et absolutt oppegående miljø. Kjempeoppmøte av både publikum og av påmeldte hester. SAMT at nesten halvparten av seierene gikk til arrangørklubben! Oppdatert med resultatlister!

Det var rindalingene sin kveld på Løsetmoen fredag kveld! Både resultatmessig, men også arrangørmessig. Her var det absolutt ingen tegn til en klubb som lå nede for telling.

Rindal Travklubb er medlem av Trollheimsporten med informasjonsside - klikk på linken. Bli medlem - klikk herAlle medlemme her!

Gutta boys - fra venstre; Trond Løfaldli, Petter Baalsrud og Nils Stokke- sørget for den helt store stemningen for de frammøtte rindalingene ved å vinne hvert sitt løp. Trond kjørte hesten sin selv, mens både Nils og Petter hadde overlatt taumene til proffesjonelle kusker.

Tre seire av ni løp. Mer perfekt kunne det ikke bli. Gjorde godt for selvtilliten i arrangørklubben, samtidig som også gjestene dro fra Løsetmoan med seire og lyst til å komme tilbake neste år.

 

 

 Last ned resultatlister: 1.løp 2.løp  3.løp  4.løp  5.løp  6.løp  7.løp  8.løp  9.løp

 

"Det e evigheta sida det he vårre SÅ MYE hest på tråvbaninj" sa han Jense Indergård da vi ankom banen. 45 startende hester er da et anseelig antall. I fjor var det akkurat nok påmeldte til at det gikk an å arrangere løp. Noenogtjue hester. Men de to årene før det hadde det vært så få at det ikke ble arrangert løp. Derfor var det skikkelig artig å reise kjerringa med så mange startende som 45. Og med så mange seiere til arrangørklubben!

Og det tok sin tid å avvikle alle ni løpene. Det ble kveld og skymt før folk dro fornøyde og tilfredse fra Løsetmoan. Det var ypperlig travar-ver. Fin temperatur og litt overskyet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den flotte seiersrekka for rindalingene startet i tredje løp med Nils Stokkes Rigelin. Hesten gjorde et kjempeløp med ledelse fra start. Hun gearet opp i siste runde, dro fra de andre og gikk i mål til en klar seier. Det var Jarle Morten Sørmo fra Drogsetmoen, trener og proff kusk, som kusket Rigelin. Nils har bare drevet med hest de siste 6-7 årene. Men har blitt bitt av basillen. "Det er noe spesielt å sitte bak hesten", forklarer han til en utskermt medredaktør på Trollheimsporten som aldri har sittet på eller bak en hest. "Det er så utrulig å kjenne kraften i det store dyret. Farten. Ikke noe motorisert kjøretøy kan måle seg med følelsen når man sitter i vogna og kjenner farten til en hest som virklig drar til"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var flere kategorier løp. Ikke bare vanlig kald og varmblodsløp. God variasjon og flott, syntes Trollheimsportens utskremte amatør. Ponnyløp, for eksempel (bilder over). Små, korte fota som tripper hurtig rundt banen... Der vant Stine Kvernberg fra Skaun med Ernst Rolf.

Det var også mønstringsløp (bilde under til venstre). Dette er unge, ferske hester som ikke har kjørt løp før. På mønstringsløpet får de løpstrening og her er det bare om å gjort å komme i mål med godkjent løp. Unngå galopp og bli trygg ute på å gå løp med andre hester.

Og så var det Monteløp (bilde under til høyre). En løpsform som brer mer og mer om seg. Her brukes ikke vogn. Rytteren sitter oppå hesten og samspiller med den på en annen måte enn når man sitter i vogn. "Jø det må vårrå tungt åt fotå", tenkte jeg, lårmuskelaturen er nok i orden hos disse utøverene.."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den store rindalsjubelen kom i løpet av 6. og 8. løp.I 6. løp gikk Petter Baalsruds hest Jolene inn til klar seier med Atle Solhus fra Orkanger som kusk. Også denne hesten ledet stort da den kom i mål. Nå merket man at det kokte i rindalsleiren. Gratulasjonene satt løst og det var en munter gjeng som ville ønske Petter velkommen i vinnerklubben. Ikke helt uvanlig at Petter er i den klubben, da. Gammel traver som han er. Bokstavelig talt..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den helt store overraskelsen kom imidlertid i det 8. løpet. Trond Løfaldli stilte til start med Røstadspretten. I motsetning til de andre to rindalingene satt Trond selv bak hesten. Ikke noen innleide proffer der, nei. 

Røstadspretten hadde Trond fått fra Roy Røstad på Ørlandet. Hesten var så  godt som et ubeskrevet blad. og Trond har lagt ned mye arbeid på den i løpet av den korte tiden han har hatt den. Hesten har bare gått noen få løp tidligere, og Trond har ikke sittet i vognen og detatt på løp på bortimot 12 år. Nesten slik at det var debut for både hest og kusk. Og hvilken debut! Hjemmepublikummet jublet. Og Trond jublet. Og Anne Marit Løfaldli som er medeier i hesten måtte tørke en gledeståre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det rent sportslige var virktig ivaretatt av hjemmeklubbens medlemmer. Men det var også det arrangørmessige. Alle løp gikk prikkfritt. Mads Løfaldli, som var kveldens speaker, loset oss kjempeflott gjennom kvelden med mye god informasjon underveis. Og det sosiale rundt arrangementet var godt ivaretatt både for hester og for folk. Fine områder å varme opp hestene på. God plass til alle biler og hestevogner. Og ikke minst - en flott stall med alle ønskelige fasiliteter for en sliten og varm hest etter målgang.

Og folket: Som nevnt innledningsvis er det lenge siden det har vært SÅ mange på travløp på Løsetbanen. Og man trengte ikke lide, den som var kommet hit. Her var det kiosk med salg av rykende ferske bakels med rømme og syltetøy. Bord og benker for å sette seg nedpå og slå av en prat. Det som var så flott å observere er at det var både unge og gamle her. Det lover godt for den videre rekrutteringen i sporten.

Under kommer det noen bilder fra stemningen i og rundt banen. Klikk på bildene og se dem større og i serie.
 

Trond sjekker fornøyd resultatlisten_1024x681
Trond sjekker fornøyd resultatlisten etter kveldens løp
Spennende å være lokalpublikum_1024x666
Spennende å være lokalpublikum når Trond går mot mål
Den unge hestegenerasjonen_1024x681
Den unge hestegenerasjonen. Det gror i rekkene bak gemmelkaranj
Kiosksalg_1024x671
Kiosksalg. Et viktig innslag for trivsel på en slik kveld
Koselig stemning_1024x682
Koselig stemning på Løsetmoen
Mange hester_1024x681
Mange hester som hadde funnet veien til Rindal fredagskvelden
Flott stall_1024x664
Flott stall. Her fikk Røstadspretten god forpleining etter et velgått løp