Logo SP 

et leserinnlegg fra Rindal senterparti

Ikke lovpålagte oppgaver innen skole

I Rindal har vi gode skoler, lokalene er flotte, lærerne dyktige og elevene trives! Det som bekymrer oss i Rindal Senterparti er at pengesekken snøres mer og mer sammen, det blir mindre penger til alle. I skolen er mange oppgaver lovpålagte, og vi må, skal og vil vi tilføre nok midler, slik at undervisninga får de beste kår. Les hele leserinnlegget

 

IKKE-LOVPÅLAGTE OPPGAVER INNEN SKOLE 
 
 
I Rindal har vi gode skoler, lokalene er flotte, lærerne dyktige og elevene trives! Det som bekymrer oss i Rindal Senterparti er at pengesekken snøres mer og mer sammen, det blir mindre penger til alle.
I skolen er mange oppgaver lovpålagte, og vi må, skal og vil vi tilføre nok midler, slik at undervisninga får de beste kår.
 
En fare ved for stram økonomi er at ting som ikke er lovpålagte blir lagt ned eller redusert. I Rindal har vi tilbud om basseng, kantine og leirskole. Vi i Rindal Senterparti vil jobbe aktivt for å beholde disse!
Vi mener bassenget skal være tilgjengelig store deler av vinterhalvåret, beholde det på lik linje med idag. Svømmeundervisninga er svært viktig, og gode svømmeferdigheter kan i gitte tilfeller redde både eget og andres liv!
 
 
Kantina ved Rindal skole er et kjempepositivt tilbud, og bør absolutt beholdes og gjerne utvikles! Tilbudet er sosialt, flere klassetrinn møtes over et sunt måltid. Elevene får i seg næringsrik mat som gir konsentrasjon gjennom en lang skoledag. Mat er viktig og kantina er et flott tilbud vi vil arbeide for å beholde.

 
Leirskole har vært nevnt i budsjettkutt. Leirskolen arrangeres på 7.trinn og gjør at elever fra begge skolene møtes til trivelige og lærerike dager, før de starter på ungdomsskole. Elevene gleder seg lenge på denne uka og det skaper gode minner! Den er en viktig «bli kjent» uke, viktig som læringsarena, det sosiale og det å bli litt mer selvstendige.
 
 
Vi i Rindal Senterparti synes disse ikke-lovpålagte oppgavene er så viktige at vi vil jobbe svært hardt for å beholde dem de neste fire år!
 
 
Listekandidat for Rindal Senterparti
 
Kirsti Barbo Landsem
Stein Gunnar Rønningsbakk
Berit Storholt Flåtten