I front for Friluftslivets uke

Lørdag 3. september signaliserer starten på ei uke med store naturopplevelser, ekte friluftslivglede og gode minner. Da innleder nemlig Røsslyngen 4H i Bøfjorden Friluftslivets uke, med innholdsrik stranddag og natt i naturen.

Det er Norsk Friluftsliv og norske friluftsorganisasjoner, medlemskommuner, lag og organisasjoner rundt om i landet som samles rundt et felles mål om å få flest mulig ut i naturen. Surnadal kommune er inne i sitt tredje år som medlem av Friluftsrådet. Norunn Holten fra kommunens kulturavdeling forteller at de derfor først hadde tenkt å arrangere noe selv, men da de oppdaget hvor mange arrangementer som allerede hadde blitt planlagt rundt omkring i kommunen, la de om strategien.

- Vi vil bidra til å løfte frem arrangementene i stedet for å konkurrere med dem, sier Holten.

- Slik får arrangementene en samlende funksjon, og du ser hvor imponerende og dyktig frivilligheten er i Surnadal - det er jo frivilligheten som driver friluftslivet. Så nå håper vi folk slutter opp om det, fortsetter hun.

 

Natt i bøfjordsnaturen

Leder og nestleder i Røsslyngen 4H, Benjamin Skålvik Rønning og Kristin Bøklep, går i front for det som blir startskuddet på Friluftslivets uke. I samarbeid med Surnadal jeger- og fiskerforening inviterer de til storslått aktivitetsdag på Mjøksanden i Bøfjorden lørdag 3. september. 4H-erne opplyser at det blir salg av mat og drikke, krabbefiske, natursti, øksekast og kanopadling, og i tillegg vil det bli holdt foreldrekurs i fisking.

- Da kan foreldre lære seg å fiske med barna, forteller Skålvik Rønning.

Også i år arrangeres «natt i naturen» over hele landet, og dette sammenfaller med aktivitetsdagen i Bøfjorden. Lørdag blir med andre ord en ypperlig mulighet til å tilbringe en natt i naturen med friskusene i Røsslyngen 4H. Holten opplyser at rundt 90.000 tilbrakte en natt i naturen i fjor, i telt, gapahuk, og under åpen himmel.

På Mjøksanden finnes det både gapahuk og jordgamme med plass til rundt 20 personer, samt toalett. Både aktivitetsdagen og natt i naturen er åpen for alle, med eller uten barn.

- Vi håper så mange som mulig kommer. Det blir en knall dag, smiler Skålvik Rønning.

 

Bredt tilbud

Påfølgende søndag fortsetter friluftslivets gleder, når Todalen IL og Ulvungen IL inviterer til Trollheimsmarsjen. Les mer om denne på todalen.no.

Så tar Bæverfjord IL over stafettpinnen torsdag 8. august, med familietur og kveldsmat ved Svartvatnet. Mot slutten av Friluftslivets uke går Norsk Vandrefestival av stabelen, med en hel rekke tilstelninger med utemat som tema i Surnadal og Rindal. Søndag er det duket for både Snotatur og tur til Blåfjellet med de tre ordførerne i Surnadal, Rindal og Halsa. Her finner du programoversikt for festivalhelga.

Oversikt friluftslivets uke 2016.jpg

Benjamin Skålvik Rønning, Kristin Bøklep og Norunn Holten gapahuk 690.jpg

F.v. leder i Røsslyngen 4H, Benjamin Skålvik Rønning, Norunn Holten fra Surnadal kommunes kulturavdeling og nestleder i Røsslyngen 4H Kristin Bøklep.