Blåveis 25

Hvor kom rindalsblåveisen fra?

Blåveisen står nå i sin fineste blomst bak skifabrikken. Men er den planta der, for mange, mange år siden? Skulle gjerne visst det. For ellers i Rindal fins den vel bare i blomsterbed? spør tidligere redaktør Gunnar Bureid i en e-post til Trollheimsporten, og vi sender spørsmålet videre til alle leser - send svar til redaktor@trollheimsporten.no. Blåveisen har i hvert fall spredd seg godt i den lune, bratte solbakken. Sikkert 25-30 tuer der nå, hilser Gunnar med disse bildene og ble inspirert av vår nostalgi fra 2007 i dag:

Trollheimsporten jubilerer med 10 år i år. I den sammenhengen legger vi ut alt fra gamle Trollheimsporten etter hvert i løpet av året. For tida er det Naturmagasinet som kommer på plass.

I dag starter vi med året 2007 og foruten vårblomster i Seljebrekka finner du tårnfalken, flott rådyrbukk, blåveis og marmor, glidende havørn og rådyrgjester på vinteren.

20042005 og 2006 har alt fått plass, mens vi nå er i gang med å legge på plass 2007. Klikk på linkene og sjå alt naturstoffet fra gamle Trollheimsporten. God fornøyelse!

Du finner Naturmagasinet med årstallene på den grå menylinja når du klikker på Trollheimen på den burgunderrøde menylinja.

Klikk på dem og sjå dem større - klikk igjen og du ser dem i serie:

Blåveis 25
Begge foto: Gunnar Bureid
Blåveis 25