Picasa

Human-Etisk Forbund, nytt og sammenslått lokallag på indre Nordmøre

Human-Etisk Forbunds fylkesstyre i Møre og Romsdal besluttet på sitt møte den 11. mars å slå sammen de to lokallagene i indre deler av Nordmøre til ett. Vedtaket er i tråd med årsmøtevedtak i tidligere Human-Etisk Forbund Indre Nordmøre Lokallag 17.oktober 2013 og Sunndal-Tingvoll Lokallag 20. februar 2014. Det nye navnet blir «Human-Etisk Forbund, Indre Nordmøre Lokallag»

Det nye lokallagsstyret har medlemmer fra begge områdene, leder for styret er Oskar Moen, fra Sunndal.

Det samlede lokallaget dekker kommunene Halsa, Rindal, Surnadal, Sunndal og Tingvoll, laget har i overkant av 260 medlemmer. Human-Etisk Forbund tilbyr Humanistisk konfirmasjon, navnefest, vigsel og gravferd i området.

Det skal fortsatt være egne seremoniutvalg Rindal/Surnadal/Halsa og Sunndal/Tingvoll slik at det lokale tilbudet opprettholdes i begge områdene. Inga Dalsegg er leder for seremoniutvalget i Rindal/Surnadal/Halsa.

Konfirmasjonsundervisningen for 2014 pågår nå for fullt. Lørdag 3. mai er det Humanistiske konfirmasjonsseremonier i Surnadal og Sunndal Kulturhus for henholdsvis 16 og 23 konfirmanter. I Surnadal blir det i tillegg Humanistisk navnefest denne dagen.

Human-Etisk forbund øker stadig, og har i dag over 82.000 medlemmer. Hvert år velger over 10.000 konfirmanter Humanistisk konfirmasjon, 700 par Humanistisk vigsel, over 2 000 par Humanistisk navnefest og ca 550 får en Humanistisk gravferd.

Konfirmasjon og navnefest er åpen for alle, og for hele 80% av deltagerene er de foresatte ikke medlemmer av Human-Etisk Forbund. Dette viser det klare behovet for alternativer til religiøse seremonier ved livets store anledninger, Human-Etisk forbund er eneste landsdekkende tilbyder, og tar et stort samfunnsoppdrag.

Det er behov for flere tillitsvalgte og frivillige, og interesserte oppfordres til å ta kontakt med lokallaget eller fylkeslaget!. Vi har allerede erfarne medlemmer, men seremoniutvalgene kan gjerne styrkes med ekstra personer. Opplæring og assistanse vil bli gitt. Tillitsvalgte og frivillige i Human-Etisk forbund får et variert tilbud om kurs, samlinger og andre arrangementer med høy kvalitet, både lokale, regionale og sentrale arrangementer.

Kontaktinformasjon:

Fylkesleder Sverre Støren, kristiansund@human.no, tlf 4812 5462


Lokallagsleder Oskar Moen, oskar.moen@sunndals.net, tlf 4741 3491


Leder seremoniutvalg, Inga Dalsegg, art@ingadalsegg.com, tlf 4157 9523


Organisasjonssekretær for Møre og Romsdal, Stein Håkon Thomassen, stein.hakon.thomassen@human.no, tlf 9178 1215