Høytidsstemning i Stangvik

Fredag kveld fikk nesten 200 fremmøtte servert et musikalsk kunststykke av en julekonsert i Stangvik. Sopran Sigrid Vetleseter Bøe var som alltid en klasse for seg, og sammen med proffe musikere og et godt samkjørt kor, ble det en mektig konsertopplevelse.

Konsertsamarbeidet bestod av flere svært dyktige aktører. Jo Inge Nes (trommer og rytmeinstrument) og Øystein Sandbukt fra Møremusikarane, Hedda Hansen Berg på piano, blandakoret Vox med korister fra Surnadal og ikke minst sopran Sigrid Vetleseter Bøe fra Bøfjorden.

Bøe flyttet til Sverige i høst, hvor hun er elev på den anerkjente Operahögskolan i Stockholm. Tross sin unge alder (25), har Sigrid allerede rukket å bli et kjent navn innen det klassiske musikkmiljøet i Norge. Vi lar oss imponere av den unge sangfuglen, som blir bedre og bedre for hver gang vi hører henne opptre. Fredag kveld fylte hun kirkerommet med sin praktfulle stemme, og ga de mange fremmøtte valuta for pengene.

I løpet av konserten fikk vi høre mange kjente og kjære julesanger fremført av koret Vox, under ledelse av Rolf Arne Berg. Koret har etablert seg som et av bygdas beste kor, og leverte korsang av høy kvalitet, selv om flere av koristene har slitt med sykdom de siste dagene.

Hedda Hansen Berg, Jo Inge Nes og Øystein Sandbukt satte prikken over i`en med et sjeldent vakkert akkompagnement. Da Hansen Berg spite melodien fra "Tre nøtter til Askepott", var det nok mange som kjente en klump i halsen.

Totalt sett en mektig konsertopplevelse - Som balsam for sjelen i en travel førjulstid!

sigrid bøe vox1.jpg

sigrid bøe vox2.jpg

hedda hansne berg sigrid bøe.jpg

jo inge nes øystein sandbukt.jpg

toril moe.jpg

vox stangvik.jpg