Fredag
Fredag Snø
Snø
Laber bris
Lørdag
Lørdag Skyet
Skyet
Svak vind
Even Sinnes hønmeis

Trollheimsporten 10 år - Edgar og 2002

Hønmeis og Trollheimshytta i 2002

Edgar Kattem ble alt fra starten en flittig kar på Trollheimsporten. Alt i 2002 hadde han tre saker med bilder som er bevart - Even Sinmnes med en hønmeis (bildet) og to bilder fra Trollheimshytta i 1996, blant anna der Sigrid Nerbu koker såpe. Trollheimsporten fortsetter å jubilere:

Trollheimsporten fortsetter å jubilere i dag. Denne gangen med bilder lagt inn på gamle Trollheimsporten i 2002. Først Even Sinnes med en hønmeis: Even Sinnes med burmeisen de brukte til å frakte hønsene den lange veien inn til Trollheimshytta. Oppfinnsomheten lenge leve. Foto: Edgar Kattem.

Edgar Kattem var aktiv alt fra første dag, men etter disse bildene er det ikke stoff fra han før i 2005 som er bevart. Mye av årsaken til at stoffet har kommet bort, er at Trollheimsporten gikk over til ny plattform i 2004, noe som gjorde at mye av gammelstoffet forsvant, dessverre.

Dette jubileumsstoffet finner du på Trollheimsporten 10 år under Velkommen Om Trollheimsporten på en grå menylinja under bankannonsen på Hovedsida - klikk deg fram. Ellers har Edgar Kattem Egne sider fra sitt fotoarkiv - Edgars fotoarkiv og Edgars fotoarkiv 2010. Sjekk disse også på Hovedsida og under På Porten.

Året er 1996. Fra venstre kokken Roald Bremset, vertinna Sigrid Nerbu og Johan Bolme, en institusjon på denne turisthytta (Johanstuggu på tunet der er oppkalt etter ham). Sigrid hadde høns med fra bygda for å få ferske egg, og det er ganske lang hønsefrakt, først med bil, så båt over Gråsjøen og til slutt en bra marsj med spesialbygd meis - som det kommer bilde av seinere her, så følg med! Foto: Edgar Kattem.

Trollheimshytta i Folldalen tilhører Trondhjems Turistforening (medlemmer av Trollheimsporten) og er over hundre år gammel, en riktig veteran i fjell-Norge også. Koselig beliggenhet mellom gamle furuer i et naturreservat, og med ubetalelig utsikt midt mot fjellet Snota. Inngår i 'Trekanten', den mye gåtte tredagersturen i Trollheimen mellom Gjevillvasshytta, Jøldalshytta og altså Trollheimshytta. Det er også den turisthytta som ligger lengst fra bilvei i dette fjellriket: fem timers gange. Men det er ikke bare naturen man forsøker å ta vare på her inne; det samme gjelder gammel kunnskap. På dette bildet holder Sigrid Nerbu på med - hold dere fast - SÅPEKOKING. 30. august 1996. Foto: Edgar Kattem