Hjertet banker for Syltøran stadion

Dugnadsånden er sterk i Surnadal IL. På fotballanlegget jobbes det jevnt og trutt med diverse oppgraderinger og vedlikehold. Gjengen bak det hele kaller seg Syltørans venner.

Syltørans venner_690x466.jpg

F.v. Kjell Andreassen, Tor Rune Schei, Leif Erik Meese, Anders Fiske og Håvard Stensønes.

 

- Det blir mer som en livsstil, smiler Tor Rune Schei.  

Både Schei og Anders Fiske har tidligere vært aktive i Surnadal IL med ulike verv, men i påska i fjor kom en tanke om å ville styre seg selv. Slik kom Syltørans venner til å se dagens lys. Nå styrer vennene dagene på stadion sammen med Kjell Andreassen og Leif Erik Meese, men ønsker alle med hjerte for Syltøran velkommen. Elektrikere og rørleggere er spesielt velkomne, og ikke bare de som kan jobbe på dagtid.

- De som ikke har planer om å gjøre noe er minst like velkomne som de som vil bidra, ler Fiske. - Det er viktig med sosial omgang!

Syltørans venner håper dessuten at flere ildsjeler kan være med å bidra til stolthet og bevissthet rundt dugnadsinnsatsen som blir lagt ned.

- Idrettslagene skaper så mye mer enn de får, sier Schei. Han er usikker på om folk flest skjønner hvor mye arbeid som ligger bak velholdte idrettsanlegg rundt om i bygda.

- Det er bare gløtte i idrettslagenes jubileumsbøker, så ser man hvor mye arbeid som blir gjort.

 

Hendene fulle

Syltørans venner har nok å henge fingrene i. I fjor ble det blant annet bygget nye, flotte innbytterbenker, og i år skal det gamle garderobehuset få en grundig overhaling – for å nevne noe. Fremover er tanken å jobbe én til to dager i uka.

- Det viktigste er at anlegget ikke forfaller. Et velholdt anlegg som ser rent og pent ut styrker lagbygginga. Det er et stort område, så det krever mye vedlikehold, sier Schei. I fjor var driftskostnadene på anlegget på rundt en halv million. Det er Fotballgruppa som driver anlegget, med anleggsleder Håvard Stensønes i spissen.

- Vi er helt avhengige av ildsjeler, sier Fiske som også vil skryte av bedriftene i bygda.

- Alle er helt enestående. Vi har ikke fått ett eneste negativt svar, vi får gode tilbud på de innkjøpene vi har behov for og får låne de maskinene vi ønsker.

 

Bacalaolag og hjemmekamp

Førstkommende lørdag kl. 13 inviteres alle ildsjeler hvis hjerte banker for Syltøran til bacalaolag før årets andre gresskamp som starter kl. 14. Håvard Stensønes vil da orientere om planene fremover, hvor oppbygging av et godt dugnadsapparat med nødvendig utstyr er et viktig punkt.

Å heie A-laget frem til seier mot Elnesvågen hører naturligvis med.