Første mål 2 lite legendarisk

Willys arkivdykk 105 - første kamp på Trollbanen i 1982

Historiske bilder fra Troll og 1. divisjon Trøndelag

Det er historiske bilder, fleire aldri tidligere offentliggjort, Willy har funnet fram i dette arkivdykket. Eli Landsem kom heim til Rindal for å spille for Troll i 1980. I 1981 fikk ho selskap av Marit Bjørkli. Begge ble landslagsspillere og det førte til to KM-titler for Troll i 1980 og 1981 og spill i 1. divisjon Trøndelag i 1982, en av to landsomfattende avdelinger, som dannet grunnlaget for toppserien i norsk kvinnefotball. Her ser du det første målet skåret av Eli Landsem i den første kampen på Trollbanen våren 1982:

Den første kampen ble legendarisk og med klassiske bilder. Den ble spilt mot Folldal og det var mange nervøse spillere og publikummere på Trollbanen denne vårdagen i 1982. Troll vant 4-1 og det var fire målskårere (over fra venstre Eli Landsem, Irene Haugen, Marit Bjørkli og Anne Marie Storholt). Til høyre ser du blinkskuddet til Willy - den første skåringa for Troll på Trollbanen i 1. divisjon Trøndelag. Målskårer Eli Landsem! Nedenfor ser du et større omriss av bildet.

I 1981 spilte Troll i en såkalt eliteserie sammen med de beste kvinnelaga i Midt-Norge, i tillegg til kretsserien. Eliteserien var grunnlaget for to avdelinger 1. divisjon fra sesongen 1982, der Troll altså hamna i 1. divisjon Trøndelag. Her gikk rindalingene bort og vant foran storfavoritt Trondheims/Ørn. Det ble avgjort med 1-0 på heimebane, etter ei populær skåring av veteranen Aud Solvik. Dermed var Troll klare for seriefinale mot Asker høsten 1982. Det er ei heilt anna historie vi vil komme tilbake til i Willys arkivdykk.

Willy hadde nettopp starta som journalist i Driva i mars 1982 og fortsatt følges Eli landsem tett av Willy - nå på Trollheimsporten - og ho som landslagssjef. Det er 30 år siden denne legendariske skåringa nå!

Willys arkivdykk er bildeglimt, reportasjer og avisstoff fra et mangslungent og omfattende bilde-, film- og klipparkiv til Willy Karlstrøm i Trollheimsporten. Willys arkivdykk finner du under På Porten på den grå menylinja, når du er på Hovedsida på Trollheimsporten. Alle arkivdykk er tilgjengelige på Willys arkivdykk, Willys arkivdykk 1, Willys arkivdykk 2 og Willys arkivdykk 3 - der du finner dette stoffet. I tillegg finner du mye anna godt stoff under På Porten - blant anna fra Edgar Kattem, Edgar Landsems utklipp fra Øvre Sæter Camping og Harald Solvik (de siste to under Willys arkivdykk).

Har du kommentarer til dette arkivdykket - bruk redaktor@trollheimsporten.no.

Under ser du fleire bilder fra denne første kampen - mange nye aldri vist fram før:

Her Marit Bjørkli med ballen og vi kjenner igjen Eli Landsem.

Trollspillere fra venstre Irene Haugen, Wenche Bjørnstad, Eli Landsem, Dahl og Anne Marie Storholt. Mye folk på Trollbanen!

Eli Landsem i duell. I bakgrunnen ser vi Anne Marie Storholt og Berit Møkkelgård, mens det er Irene Haugen med ryggen til til høyre.

Irene Haugen klar for å ta i mot corner.

Den første skåringa i et litt større format. Det var tydeligvis tidlig for Trollbanen denne våren.

Hoftefeste Irene? Og vi ser Berit Møkkelgård i stillongs.

De fire målskårerne igjen: Eli Landsem, Irene Haugen, Marit Bjørkli og Anne Marie Storholt.