Øystein Bondhus Liv Dalsegg Ola Mogstad

Historisk sponsoravtale

Et av Surnadal Idrettslag hovedfokus er å være et idrettslag for alle i Surnadal. Gjennom sine 11 grupper skal alle i bygda føle at det finnes en aktivitet for dem, og avtalen idrettslaget nå har gått inn i sammen med Surnadal Sparebank hvor banken de neste tre årene står som generalsponsor, bidrar til å utvikle aktivitetstilbudene i bygda.

I løpet av de neste tre årene vil Surnadal Sparebank støtte Surnadal Idrettslag med nærmere 1,5 millioner kroner. Ikke bare er dette en historisk avtale for idrettslaget, men også fra bankens side. På bakgrunn av sponsoravtalen vil idrettslaget nå utvikles og øke sitt aktivitetstilbud. Pengene, som skal fordeles på alle de 11 gruppene i idrettslaget, skal brukes til å utvikle aktivitetstilbudene, utstyr, personell og flere arrangementer. 

- Vi føler at vi allerede har et godt tilbud på de fleste av gruppene våre, men vi kan alltids bli enda litt bedre. Slik sett er det veldig viktig for oss å ha banken med på laget. Vi er et stort idrettslag med mange medlemmer og sterke samarbeidspartnere. Banken har vært en viktig støttespiller for oss i mange år, og vi er veldig glade for at de er med oss videre - nå som vår største sponsor, sier daglig leder i Surnadal IL, Øystein Bondhus.

Banken har vært hovedsponsor for alle gruppene i SIL tidligere også, så bankens synlighet vil ikke endres i stor grad, skal vi tro Liv Dalsegg fra Surnadal Sparebank. Men hun kan fortelle at banken er godt fornøyd med måten det hele nå blir strukturert på: ryddig og systematisk.

- Øystein er bindeleddet mellom banken og idrettslaget, og er en viktig brikke til at vi kan si og tro at dette kommer til å fungere godt for oss. For vår del er det lokal utvikling noe vi er veldig opptatt av. Det er via lokale idrettslag vi når flest av bygdas befolkning: medlemmer, foreldre og besteforeldre - det er veldig mange som er involverte i idrett. Det at alle har et tilbud er noe vi er veldig positive til.

Dalsegg legger vekt på at selv om de nå er SILs generalsponsor, står de fremdeles som hovedsponsor til både Bæverfjord IL, ØSIL, Todalen IL, Halsa IL, med flere, men selv om bankens sponsorprosjekt har økt, vil det ikke gå utover de andre idrettslagene. Å bruke penger på alle disse mener banken er en riktig måte å bruke penger på.

Styreleder i Surnadal IL, Ola Mogstad, lover at man vil man dra god nytte av midlene:

- Dette utgjør virkelig en stor forskjell for oss. For første gang har vi en generalsponsor som kommer til å være synlig på absolutt alle aktiviteter. Dette gir oss muligheten til å legge til rette det som trengs for å oppnå våre mål. Det blir ikke kun med bankens og de andre aktørenes støtte, men det bygger også på et stor frivillig innsats, sier Mogstad.

Bondhus tilføyer en stor takk til alle frivillige. Selvsagt hadde ikke idrettslaget vært det det er, og er på vei til å bli, uten den store frivillige innsatsen man ser hos ildsjeler, de som tar seg tid til å kjøre barn til og fra trening, og stiller opp som trenere. Han mener de gjør den aller største og viktigste jobben, og understreker at idrettslaget er veldig takknemlige for at de har disse menneskene til å hjelpe idrettslaget med å gå rundt. 

Innflyttere fra både innland og utland kan dra stor nytte av det gode tilbudet, understreker Mogstad, som håper og tror at man kan utgjøre en forskjell i forhold til å ha et miljø hvor også voksne kan ta kontakt og stifte nye bekjentskaper.

Med andre ord er det hele et stort samarbeid mellom idrettslaget, banken og lokalsamfunnet. "Ingen er sterk nok alene," mener Dalsegg, og tilføyer at banken skal bidra til lokal utvikling, som dette er en del av. 

- Det er en fornøyelse å være i stand til å bidra til en slik lokal utvikling, og vi hadde ikke kunnet gjøre det uten sunn og god bankdrift, avslutter Dalsegg.