freidig1

Historisk hjemmetap

Surnadal innebandy har en imponerende hjemmestatistikk å vise til. Før søndagens kamp mot Freidig hadde de tatt poeng i samtlige hjemmekamper siden oppstarten i 2013.

Den god statistikken tok imidlertid bråslutt i søndagens hjemmekamp mot Freidig. Surnadal manglet flere av lagets viktigste spillere i denne kampen, blant annet Petter Mathisen, Gøran Settemsdal, Kjetil Rønning og Per Iver Skrøvset og var rett og slett sjanseløse mot unge, raske trøndere.

Freidig scoret det første målet allerede etter 13 sekunder, men Surnadal klarte å henge greit med gjennom 1. periode. Rickard Larsson utlignet til 1 - 1 i det 6. spilleminutt, men gjestene svarte tre minutter senere og gikk på nytt opp i ledelsen. Roy Bolme utlignet med 8 minutter igjen av perioden, men bortelaget klarte å sette to nye baller i mål før pause.

2. periode var helsvart for hjemmelaget. Janis Balandins reduserte til 3 - 5 tidlig i perioden, men derfra og ut var det bare ett lag på banen. I løpet av fem minutter gikk Freidig fra å lede 3 - 6 til å lede 3 - 10, og kampen var i realiteten avgjort. Spillende trener og kaptein Rickard Larsson pyntet litt på stillingen ved å sette to baller i mål rett før pause. Etter 2. periode ledet Freidig hele 5 - 13.

I 3. og siste periode scoret Roy Bolme ett mål for Surnadal, mens Freidig satte ytterlige fem mål bak keeper Ronny Husby. Kampen endte til slutt med tap 6 - 18.

Dette var altså Surnadal sitt første hjemmetap siden oppstarten for snart tre år siden. Tabellen viser at Surnadal nå ligger på 4. plass - 4 poeng bak Freidig.

Rickard Larsson var hjemmelagets beste spiller med 3 mål og 2 målgivende pasninger

Kampfakta Surnadal - Freidig 6 - 18 (2 - 4, 3 - 9, 1 - 5)