Kommunevåpen Orkdalsregionen

Hilser nordmørskommunene velkommen på nytt

Orkdalsregionen registrerer med stor positiv interesse at flere kommuner på Nordmøre nylig har signalisert et ønske om å endre regiontilhørighet til Trøndelag. Regionrådet for Orkdalsregionen har tidligere vedtatt en uttalelse der vi mener dette er naturlig og ønskelig ut fra flere forhold, og i dag vil vi på nytt hilse de aktuelle kommunene velkommen, skriver Orkdalsregionen i en pressemelding fredag.

Vi har registrert at både stortinget og regjeringen har uttalt viktigheten av mer funksjonelle og attraktive bo-, arbeids- og serviceregioner. Samfunnet står overfor nødvendige omstillinger innenfor samfunn- og næringsliv og da er det viktig at vi har gode og funksjonelle regioninndelinger. En endring av regiontilhørighet for de kommunene på Nordmøre som ønsker dette, vil imøtekomme dette på en god måte. Disse kommunene vil sammen med kommunene i Orkdalsregionen utgjøre et område i Trøndelag med store utviklingsmuligheter som ikke hemmes av en lite funksjonell fylkesgrense.

Regionrådet for Orkdalsregion vil med dette be regjering og storting om å imøtekomme nordmørskommuners ønske om annen regiontilhørighet. Videre ber en også om at fylkestingene i Nord- og Sør-Trøndelag hilser de aktuelle kommunene på Nordmøre velkommen, og videre sørge for at det etableres en god dialog med sikte på reell involvering og samhandling fram mot en positiv avklaring.

Krokstadøra, 9. desember 2016
 
 
Oddbjørn Bang                    Håkon Kibsgaard Jordet

Leder i Orkdalsregionen      Daglig leder i Orkdalsregionen