Hilsen fra Pårørendeforeninga

Pårørendeforeninga for Surnadal Sjukeheim og Surnadal Demensforening og Helselag takker - og gir gaver! Hvert år så lenge vi har eksistert, har alle beboerne ved Surnadal Sjukeheim mottatt julegaver fra Pårørendeforeninga, og denne jula blir ikke noe unntak.

Liv Botten og Ann Kristin Tørset_690x878.jpg

Juleheftet Jul på Nordmøre vil bli personlig overlevert av lederen ved sjukeheimen, Ann Kristin Tørset juleaften, og vi håper heftet vil bli lest  fra perm til perm av beboerne evt. de pårørende.

En god ide med julehefte som julegave da heftet  inneholder masse bra lesestoff og bilder både fra gamle dager og ny tid, og kan være en fin spire til gode samtaler.

 

Ellers har Pårørendeforeninga som vanlig hatt et aktivt år.

Hver måned har vi arrangert dans eller musikkinnslag i peisestua, til påske ble det levert masse påskeblomster, før 17. mai var det stor plantedugnad og før sommerferien var det stor sommerfest og dans til musikk av Trond Larsens kvartett.

Samme dagen hadde vi overlevering av en flott bildesamling som er opphengt fra hovedinngangen og videre inn i peisestua. Alle bilder er tatt av Reidar Østvik, som la ned et stort arbeid med å tilpasse til våre ønsker.

Bildeveggene er ment til å være inspirasjon til erindring og gode samtaler sammen med beboerne, hvilket vi har fått tilbakemelding om at fungerer flott.

Eldrearbeiderprisen som Surnadal Demensforening og Helselag mottok i 2013 inngår i denne samlinga, som er vel verdt et besøk om du har ærend eller ei til Sjukeheimen. Ta deg en tur og se!

 

Før jul mottok vi etter oppfordring «ønskeliste» fra avdelingene, og så å si hele lista blir etterkommet:

Det er kjøpt inn nytt skap og div småtterier til L2 – L1 ønsket seg et lite stereoanlegg med div CDer av gode gamle klassikere samt julemusikk og gode DVDer  med naturprogram.

BOA ønsket seg elektrisk parafinlampe og skikkelig fint juletre i plast + diverse spill som de bruker i sin koselige peisestue på avdelinga. Undertegnede var personlig på besøk før helga og da var det ivrig yatzyspill på gang.

BOA sin peisestue har blitt veldig koselig med preg av gammelt miljø – veldig bra.

Skjerma ønsket seg trimsykkel og denne er bestilt og kommer på nyåret.

Ellers er det også ønske om en Wii-maskin – maskin som kan kobles til tv og ha spill på – bowling, golf, tennis mm – denne vil bli bestilt over jul.

 

Året gjennom blir det hver fjortende dag levert store «godisposer» til helg og det blir påpasset at det er nok likør og cognac hvis noen ønsker det i helgene.

Gjennom året har beboerne vært ute på turer der Pårørendeforeninga betalte for buss/drosje – ca kr 20.000.  Et fint palliativrom er blitt oppusset ved sjukeheimen, der Demensforeninga har bidratt med kr 25.000

Demensforeninga var med å arrangerte eldredagen i høst og de gav også et skikkelig bra lydanlegg til sjukeheimen før sommerferien. Demensaksjonen ble avviklet med ny rekord og vi har arrangert 6 kvelder med Pårørendeskole i samarbeid med Rindal Demensforening og våre kommuner.

 

For å greie å gjennomføre alle våre aktiviteter i begge foreningene er vi avhengige av penger, og vi vil rette en STOR  takk til de som gjennom året har bidratt med dette.

Største overraskelsen var vel håndballturneringa i sommer som innbragte nesten kr 22.000 til demensforeninga, og ellers har vi fått gaver fra både Surnadal Sparebank og Gjensidige Surnadal til Demensforeninga.

Når det gjelder Pårørendeforeninga var overraskelsen stor her om dagen da jeg tok en titt inn på kontoen: kr 4.000,- i førjulsgave fra Blikkenslager Anders Gjerstad  –  helt uoppfordret sender de oss førjulsgave for 3. året på rad.

Kanskje en idé til andre bedrifter? Tusen takk!

Ellers er Pårørendeforeninga så og si avhengig av bidragene som kommer inn etter begravelser – TUSEN TAKK  til alle de som tenker på oss i slike sammenhenger.

Pårørendeforeninga har også fått gaver fra Surnadal Sparebank og Gjensidige Surnadal.

Nok en overraskelse som har blitt en tradisjon er at jeg får beskjed om å hente en kasse vin på Vinmonopolet – en anonym giver ønsker at beboerne ved Surnadal Sjukeheim skal ha noe godt i glassene til julematen.

TUSEN TAKK til den anonyme giver!

Da gjenstår det å takke alle de som bidrar så og si vederlagsfritt til all god underholdning gjennom året -  og så må vi ikke glemme å takke alle ansatte som utfører en enestående god jobb  - og takk til kjøkkenet som bidrar med supergod mat!

 

TUSEN TAKK for små og store bidrag  i ALLE sammenhenger – uten all hjelp og støtte har vi ikke kunnet drive våre foreninger så godt som vi gjør.

Ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt år!

 

For styret i Pårørendeforeninga for Surnadal Sjukeheim og styret i Surnadal Demensforening og Helselag

Liv Botten

Leder