Hestekreftenes dag med stor auksjon

Forberedelsene er i gang til hestekreftenes dag på Rindal travbane søndag 4. september. Arrangementet har samme innhold som tidligere, men i år er det utvidet med en stor auksjon av antikviteter, gamle ting og utstyr.

Maja Mogset Thea Mogset og Embla Røen Foseide.jpg
Maja Mogset, Thea Mogset og Embla Røen Fosseide med traverne Soprano og Alsaker Stjerna.

Det er Rindal Travklubb som står bak arrangementet Hestekreftenes dag. Arrangementet har vokst de siste åra. I år blir det som vanlig utstilling av traktorer og maskiner, og martnadssalg med lokal mat og lokalt håndverk, dyreutstilling og utstilling av gamle kjøretøy og biler. Veterankjøretøykonkurranse blir det også. Som ser hør og bør for travklubben er det også hester med, det blir både kjøring med hest og barneridning. 


Brukmarked

Det blir også brukmarked/garasjesalg. Alle som vil kan rydde kjeller og loft og ta med seg varer og stille ut for salg, og standplassen er gratis.


Stor auksjon

Årets nyhet på Hestekreftenes dag er en stor auksjon av antikviteter, gamle ting og utstyr. Det er Lina Nergård som har bestemt seg for å selge unna en del av det hun har kjøpt og samlet på gjennom et langt liv. Birgit Røen forteller at det er et vidt spekter av varer, som kopper og kar, lysestaker, stoler i forskjellige utgaver, krakker, bord, senger, kisteskrin, norgesglass og flere saueskinn. Det er også litt retrovarer, noen teakmøbler bl.a. Et par skuvsenger trenger noen småreparasjoner, men kanskje en handy person ser seg råd for det. Det er, kort sagt, litt av alt.

Auksjonen starter kl 15. Det blir mulighet for å se på varene fra kl 11, men det blir ikke noe salg av varer før kl 15, understreker Birgit Røen.


Noen smakebiter fra den kommende auksjonen:

IMG_5901.jpg
IMG_5905.jpg
Bettina Røen Helgetun med noen av mormors gamle varer som skal auksjoneres bort.

IMG_5909.jpg
Et gammel symaskinskap kan kanskje gjøres om til servantskap?

IMG_5912.jpg

Bettina Røen Helgetun forteller at de har fått tak i en lokal, spennende auksjonarius, så de håper og tror at det blir en livat auksjon. Og de håper at mange kommer og byr!
 

plakat hestekreftenes dag.jpg