Picasa

Herlig uke på Bjørnsund

7. klassingene fra skolene i Surnadal kommune er på leirskole på Bjørnsund denne uken. I et flott maivær har elevene fått ei lærerik uke i havgapet, og sitter igjen med et minne for livet.

På leirskolens nettside kan vi lese følgende:

Denne uka har vi hatt mye sol, varmt og fint vær. Vi har satt garn og teiner, og rodde til Søre og spilte "Utasundsrugby". På havfiske fikk vi noen fine torsker. Det gjorde vi også på garna. All fisken vi fikk hadde vi i egne grillpakker sammen med grønnsaker og grilla selv til middag på onsdag. Det var kjempegodt!! Og grillværet var perfekt! På turen til Moøya fikk vi se de første måse-eggene. Vi fant også et reir med stokkand-egg, og kunne se mange ravnunger i ravnereiret. Så her blir det mye nytt liv! Vi har fått høre om Bua-Marit og Roktaforliset, og siste kvelden blir det krabbespising på kaia!

Lærer Laila Buskenes Aune fra Stangvik oppvekstsenter kan fortelle om ei flott uke på Bjørnsund.

- Det ser ut til at alle elevene har hatt ei fin leirskoleuke. Været har vært upåklagelig, og vi har fått servert nydelig mat. I tillegg er elevene veldig ivrige med å ro. Så fort det er en pause i programmet, tar de seg en rotur. Onsdag kveld var det historiekveld, der elevene blant annet fikk fortalt historien om gjenferdet BuaMarit. Det var spennende, og noen skvatt nok litt ekstra i går kveld, sier Laila til Trollheimsporten.

Leirskolen avsluttes fredag ettermiddag.

 

leirskole6_690x518.jpg

 

leirskole5_690x518.jpg

 

leirskole4_690x518.jpg

 

leirskole3_690x518.jpg

 

leirskole1_690x518.jpg

 

leirskole9_690x518.jpg

 

Se mange flere bilder i bildeserien på leirskolens nettside

Les mer om Bjørnsund på http://www.bjornsundleirskole.no/

Alle foto: Bjørnsund leirskole ( gjengitt med tillatelse fra leirskolen)