Budsjettkonferanse red

Formannskapets politiske signaler:

Her kan kuttene komme

Etter to dager med intens drøfting og diskusjoner ble budsjettkonferansen avsluttet med ordinært formannskapsmøte onsdag ettermiddag. Her ble formannskapet enige om hvilke politiske signaler de gir rådmannen til videre budsjettarbeid: Todalen skole legges ned, det gjør også Stangvik aldersheim.

Onsdag formiddag la rådmann Knut Haugen frem forslag til tiltak innen skolestruktur som kunne gi innsparinger på nærmere 10 millioner kroner. Så drastisk ble ikke de politiske signalene fra formannskapet, men forslag om avvikling av Todalen skole fra høsten 2016 ble vedtatt. Bøfjorden og Bæverfjord samt Mo oppvekstsentre vil vurderes ut fra elevgrunnlag.

En rekke andre punkter, alle basert på rådmannens tiltaksliste, ble enstemmig vedtatt. Her nevnes blant annet å se nærmere på skoleskyss og sommeråpen barnehage (0,25 millioner+0,16 millioner), reforhandling av velferdsavtaler (2 millioner), reduksjon av tilskuddsmidler i kulturenheten (0,5 millioner) og en halvering av investeringene de to kommende årene. I tillegg foreslås det å pålegge administrasjonsutvalget en intensivering av arbeidet med å redusere sykefraværet i kommunen med 2%.

Forslaget om privatisering av kommunale veier ble ikke vedtatt.

Til sist ble formannskapet enige om forslaget hvor det ønskes en beslutning om nedlegging av Stangvik aldersheim snarest råd. Forslaget sier videre at det i løpet av høsten 2015 må lages planer for flytting av pasienter og skifte av arbeidsplass for ansatte samt framtidig bruk av bygget.

Ordfører Lilly Gunn Nyheim understreker at forslagene ble vedtatt som politiske signaler til videre budsjettbehandling. Endelig vedtak i sakene fattes i desember.