Katt Bjarne Stenberg

“Her he e det så godt som kattå ..”

Alle som kjenner kattens vesen vet at den kan kose seg skikkelig innimellom. Når den ligger i et varmt fang, blir strøket og stelt med, har den det bra. Da maler den og gir uttrykk for at tilværelsen er god.

Det var nok denne følelsen mor tenkte på da hun kom med utsagnet i overskriften. Det var etter å ha vært beboer på Langtids 2 ved Surnadal Sjukeheim i noen uker.

Etter et langt liv med omsorg for alle andre enn seg selv, var det sikkert godt å komme på en plass der hun bare kunne motta og føle seg trygg.

For oss som ikke bor i Surnadal, men bare kom innom på besøk, var det en fryd å se at mor slappet av og koste seg. Alt ble gjort for at tilværelsen hennes skulle være god. Helsen og hennes allmenntilstand ble etter hvert dårligere, men tilbudet ved sjukeheimen ble tilpasset og regulert slik at hun hadde det best mulig hele tiden.

I løpet av de 5 årene mor var ved sjukeheimen ble vi som kom på besøk også veldig godt tatt i mot.

Hyggelige smil, en god prat og kaffe, -hver gang.

Etter et kort sykehusopphold en ukes tid før mor døde, fikk hun heldigvis komme tilbake til Surnadal Sjukeheim. Hennes tilstand var meget dårlig, men hun smilte når de kjente ansiktene fra avdelingen dukket opp som velkomst.

Vi vil takke hver enkelt av dere som arbeider ved avdelingen.

Vær stolt av jobben dere gjør, og skryt gjerne uhemmet av at dere arbeider ved Langtids 2.

 

For familien til Pauline Stenberg

Bjarne Stenberg

Maleri ved B. Stenberg