Front3helge_550x552

Helge Gravvold med plateutgivelse

Utflytta surnadaling, Helge Gravvold, kommer i disse tider ut med sitt aller første album. Gravvold har funnet seg godt til rette med gitaren, som har blitt hans trofaste følgesvenn. Det gjenspeiler seg også i hans musikk. Gravvold har sendt oss flere eksemplarer av albumet, som har fått tittelen "Elevator to the Edge of Heaven". Nå har Trollheimsportens lesere en unik sjanse til å vinne ett eksemplar av albumet!

Helge Gravvold er født i Trøndelag, men har bodd det meste av sin tid på Nordmøre. Han flyttet til Surnadal i ungdomsåra, og etablerte seg fort i musikkmiljøet i bygda.
- Jeg spilte i ulike band i Surnadal. Jeg var gitarist i "Eksodus", "Black & White" og "Female Crusade" og var en del av duoen "Mo`Betta". I 2003 flyttet jeg til Lyngstad i Eide kommune der jeg har jobbet med musikk hele tiden i litt forskjellige varianter. Jeg etablerte meg etterhvert i et lite studio der jeg fikk konsentrere meg om min egen musikk. Likevel tok det mange år før jeg fant den stilen som jeg følte meg hjemme i.

I 2008 tok han steget ut i den vide verden for og finne seg en samarbeidspartner som kunne skrive tekster og finne nerven i hans musikk. Paul Wightman ble den han skulle samarbeide med. De to første låtene "Rescue me" og "Love is the healer" ble til en singel som ble lagt ut på "itunes", og spilt en del på radio. Låten "Rescue me" fikk en semifinaleplass i "UK songwriting contest." Tre år etter ser altså albumet ”Elevator to the Edge of Heaven” endelig dagens lys.
- Gitarer og bass er innspilt i mitt eget studio. Resten er spilt inn i "Audiofarm Studio" i Ørsta, som også har stått for produksjonen. Booking og mangement er det "Flaan Bokking" som har ansvaret for, og de starter med promotering i september.

Hva eller hvem inspirerer deg til å lage musikk?
Det kan være mye. For eksempel Møre og Romsdal med sin flotte naturen, min kjæreste,hendelser i familien, politikk, nyheter og tekstene til Paul Wightman. Det har ofte hendt at jeg må stå opp etter jeg har lagt meg, for å  prøve ut en melodilinje som fikk sitt liv i hodet akkurat før jeg skulle sove. Jeg har alltid med meg iphonen min, slik at jeg kan synge inn melodien om det skulle dukke opp noen. For ballader er det fint med et rødvinsstemt hode, ler Gravvold.

Kan musikken din sammenlignes med annen artist/gruppe?
Ja,det kan det helt sikkert,. Det finnes jo så utrolig mye musikk. Men det får være opp til lytterne å avgjøre om det er noen musikken min kan sammenlignes med.

Hvilke forventninger har du til utgivelsen?
Et vanskelig spørsmål! Men jeg håper at den blir tatt godt imot, og at det vil føre til flere spilloppdrag. Markedet er tøft der ute, og det er mange om plassen. Men det viktigste for meg som artist er å være tro mot det jeg har laget, og jobbe målbevist med. I tillegg har jeg en familie som støtter og pusher meg. 

Får vi gleden av å høre deg spille i Surnadal?
Surnadal er en kulturell kommune, så jeg håper at det kan dukke opp en mulighet til å holde konsert. Det har vært utrolig artig, avslutter Gravvold.

Bandet i sin helhet består av:
Helge Gravvold/Gitar og vokal
Kjetil Remmen/Keyboard
Ronny Bergsbakk/Bass
Kolbjørn Venaas jr./Trommer

Platen kan kjøpes på itunes eller ved å sende en e-post til artist@grayvold.com For nyheter og oppdateringer se www.myspace.com/helgegravvold eller www.facebook.com/artist.helge.gravvold

Har du lyst på et eksemplar av albumet til Helge Gravvold? Send oss ditt beste sommerbilde til mari@trollheimsporten.no Så trekker vi ut heldige vinnere onsdag 17.august, som får CDen tilsendt i posten!