Tirsdag
Tirsdag Delvis skyet
10°
Delvis skyet
Svak vind
Onsdag
Onsdag Regnbyger
Regnbyger
Lett bris

Human Etisk Forbund Indre Nordmøre lokallag

Human Etisk Forbund Indre Nordmøre lokallag omfatter Halsa, Rindal og Surnadal kommuner. Aktiviteten er å arrangere humanistisk navnefest, konfirmasjon, vigsel og gravferd. I 2013 har Indre Nordmøre lokallag av HEF 113 medlemmer - 9 fleire enn i 2012.

 

Under årsmøtet i Human-Etisk Forbund Indre Nordmøre lokallag i Rindalshuset 31. januar 2013 ble det avgjort å legge lokallaget i dvale og på is i ett år, da interessa for å være med aktivt i laget ikke er tilstede. Lokallaget fortsetter med seremoniene og du finner kontaktpersoner under. Ellers er informasjonen under fra 2012. Du er velkommen til å være med og bidra. Det er bare å ta kontakt.

Under årsmøtet i Human-Etisk Forbund Indre Nordmøre lokallag i Rindalshuset 8. februar 2012 ble det valgt nytt styre (under) og årsmøtet vedtok å fortsette med samme aktivitet som før. Klikk her og se referatet fra årsmøtet: Årsmøte - HEF IN 2012. Årsmeldinga for 2011: Årsmelding HEF Indre Nordmøre lokallag 2011.

Du finner HEF Indre Nordmøre lokallag på facebook her.

Årsmøtet i 2012 vedtok å legge opp arbeidet i styret etter modellen flat struktur. Det betyr at laget i prinsippet består av kontaktpersoner. Disse sitter som kontaktpertsoner i styret i 2012:


Inga Dalsegg - ingadalsegg@hotmail.com
Marianne Bolme - marihone-36@hotmail.com

Bodil Arnestad - murkelia@hotmail.com  
Anne Dalsegg - annedalsegg@hotmail.com
Jon Storløkken Bolme - jo-bol@online.no

Vara til styret er Siri Dalsegg - siridalsegg@hotmail.com  

 

Human Etisk forbund har egne hjemmesider: human.no.

 

Humanistisk navnefest
Seremonien er ei feiring av barnet, og det handler om å feire at et barn er født og har fått sitt eget navn. Barnet ønskes velkommen til verden - navnefest!

 

Humanistisk konfimasjon
Konfirmasjon er et tilbud om et kurs i livssyn og etikk, med en høytidelig avsluttende seremoni. Både kurs og seremoni er på et humanetisk grunnlag - konfirmasjon!

 

Humanistisk vigsel
En vakker og stemningsfull seremoni som både feirer og bekrefter at to mennesker har valgt hverandre og ønsker å bygge sitt samliv på humanetiske verdier. En humanetisk vigsel forutsetter medlemskap - vigsel!

 

Humanistisk gravferd
Humanistisk gravferd er en minnehøytidelighet hvor den avdøde er i sentrum. Seremonien gjennomføres på et rent verdslig grunnlag, uten religiøse innslag - gravferd!

 

Alt dette og mer om Human Etisk Forbund finner du på human.no.

 

 

 

Du finner alt av nyheter fra Human Etisk forbund Indre Nordmøre lokallag her.

Styret i 2012 i Human-Etisk Forbund Indre Nordmøre lokallag - fra venstre Inga Dalsegg, Bodil Arnestad, Anne Dalsegg, Willy Karlstrøm, Marianne Bolme og Jon Storløkken Bolme.

Under bildet kan du lese historia til Human-Etisk Forbund Indre Nordmøre lokallag - skrevet av Inga Dalsegg:

 

 

Inga Dalsegg var leder i Human-Etisk Forund Indre Nordmøre lokallag i mange år. Her har ho skrevet litt om historia til HEF IN siden 1995, da den første Borgerlige konfirmasjon ble arrangert. Inga har også tatt mange bilder opp gjennom åra og nederst kan du sjå fleire av disse - klikk på dem og sjå dem større og i serie.

Til venstre Inga Dalsegg med kullet fra 2007 og under til høyre kullet fra 2009.

Vi arrangerte vår aller første Borgerlige konfirmasjon i 1995. De første årene kan jeg ikke si mye om, men da var Kari-Elin og Kai primus motorer for lokallaget. Jeg kom inn da jeg kom flyttende fra England til Norge i 2003, og har sittet i styret siden da, - som leder til de siste årene nå.

Kari-Elin har fortalt at bakgrunnen var at hun måtte kjøre eldste sønn til konfirmantundervisning på Orkanger, så seg lei på det og startet lokallag slik at de neste 2 barna skulle slippe å dra så langt for kurs og seremoni!

Vi har arrangert konfirmasjon hvert år siden da, og har i tillegg hatt en god del navnefester, - disse har vært i Rindal og Surnadal. Vi har også arrangert både vigsel og graveferd (begge gravferdene i Rindal, for min tvillingsøster Elin i 1996 og for Anne Vive Todal i 2005). Selv om de 2 siste er seremonier der fylkeslaget hovedsakelig har ansvar og mye av regien.

 

2006 var et toppår med konfirmanter, det året underviste og konfirmerte jeg 36 konfirmanter! Det dårligste året siden jeg kom inn i bildet var i 2009 da vi kun hadde 15, det er eneste gangen jeg har opplevd under 20 konfirmanter. Snittet vårt ligger mellom 20-36, har hatt 30 flere år.

Vi bruker å ta med konfirmantene på overnattingstur, i flere år har vi vært på Gråhaugen, men vi har også hatt tur til Trondheim med bowling, Pirbadet og pizza på Egon og de har vært med på ”På Flukt” i Frei.

Jeg har vært på Estetikk-kurs i Oslo hvert år siden høsten 2004, - det er kurs hvor kun en fra hvert fylke får delta og vi har fått opplæring i estetikk i seremoniene, seremoni-regi osv. Veldig lærerikt, så jeg er fylkes-instruktør i dette, - det garanterer i hvert fall at vi har flotte seremonier her på Indre Nordmøre.

Vi deltok aktivt i Frihetsaksjonen med våre konfirmanter fra 2004-2008, - Hamu som den også ble kalt. I alle de 5 årene aksjonen var en konfirmantaksjon hadde vi topp resultater. Som vi rapporterte i årsmeldingen vår for 2007 ” Vi fikk samlet inn kr 27 627,50- totalt, det ble et snitt på kr 1454,07 per bøsse. Dette er et fantastisk bra resultat, vi har vært veldig flinke alle disse 4 årene vi har hatt denne innsamlingsaksjonen. Vi slo alle våre tidlige rekorder, både rekorden for størst totalsum, sum per bøsse i snitt og enkelt bøsse med størst sum” Vi ble omtalt i Fri Tanke faktisk pga de strålende resultatene våre der. Og i en bok som kom ut i forbindelse med HEF sitt 50-års jubileum.

Og vi var altså best i landet hvert år, - det var både vi i styret og konfirmantene selv veldig stolte av!

I 2008 hadde vi en verveaksjon og nådde endelig målet vårt om 100 medlemmer!

Vi hadde faktisk den største medlemsveksten i landet vårt av alle HEF sine lokallag i 2008, en økning på hele 16,3 %, - og 46 % av medlemmene var fra Rindal. Til sammenligning økte Møre og Romsdal Fylkeslag med 4 % og Sør Trøndelag Fylkeslag med 3,3 %.

Inga
art@ingadalsegg.com

www.ingadalsegg.com tlf: 41 57 95 23.

Klikk på bildene under og sjå dem større og i serie:

 

 

 

Konf-10 (4)_1024x768
Konfirmanttur til Trondheim med bowling i 2010.
konf-09 (13)_1024x768
Pizzakveld i Surnadal med konfirmantene i 2009.
konf-07 (3)_1024x1365
Grilling på Gråhaugen i 2007 - Ole Erik Klinge er grillsjef.
HK-2007 (3)_1024x768
I 2007 hadde vi det første kullet som var Humanistiske konfirmanter i stedet for Borgerlige.
HN-07 (5)_1024x768
I mai 2007 hadde vi Humanistisk Navnefest for to barn på Saga Trollheimen hotell.
grensen_1024x768
I 2009 startet vi konformasjonskurset med å ta med med konfirmantene våre til Frei med deltakelse i På Flukt arrangert av Ungdommens Røde Kors
frokost1_1024x768
Frokost.
I Røde Kors leiren_1024x768
I Røde Kors-leiren.
Refugee camp No Hope_1024x768
Refugee camp No Hope.
Tanum Transittmotak_1024x768
Tanum Transittmottak.
Tips en venn