Hedres for topp mjølkekvalitet i 15 år

Mjølkeprodusenter på to gårdsbruk i Surnadal fikk denne uka TINEs høyeste utmerkelse for topp mjølkekvalitet; Sølvtina.

Mottakerne er:
Olaug Kvendset og Asgeir Longva,
Anne Kari Indergård og Magne Sollid.

Hver dag måler TINE kvaliteten på mjølka fra norske mjølkebønder. Den beste mjølka kategoriseres som «elitemjølk». Bønder som klarer å levere elitemjølk hver eneste dag i 15 år, hedres med Sølvtina.

Kvalitet og grundighet

Både TINEs styreleder og konsernsjef stod for utdeling på Lillestrøm tirsdag kveld 21. april. Elitemjølk er den høyeste kvalitetsmerkingen norske mjølkebønder kan få for sin råvareleveranse, og nær 5 500 dager med god fjøsdrift må til for å kunne motta den eksklusive tina i sølv.

– Sølvtina er et symbol på det langsiktige og møysommelige arbeidet bønder har lagt ned over mange år. Mottakerne har utført et imponerende godt arbeid med fokus på kvalitet og grundighet over lang tid, sier Hanne Refsholt, konsernsjef i TINE.


Høy andel elitemjølk

Styreleder Trond Reierstad i TINE er stolt over den dyktighet og grundighet mottakerne av Sølvtina representerer. Bak prestasjonene ligger yrkesstolthet, gode hygienerutiner og grundig planlegging og oppfølging av alle deler av gårdsdrifta, med stor vekt på å ta vare på dyra på beste måte. TINEs rådgiverapparat med eksperter på dyrehelse og mjølkekvalitet bidrar også.

– Høy kvalitet er det beste konkurransefortrinnet norsk mjølkeproduksjon har i konkurransen med utenlandske aktører. I løpet av de siste 15 årene har andelen elitemjølk økt jevnt. Det betyr at stadig flere mjølkebønder når det strenge kvalitetsnivået vi har, og at norske forbrukere får mjølk i verdensklasse, sier Trond Reierstad.


Dette skriver Tine i en pressemelding.


Olaug Kvendset og Astrid Longva Kvendset.jpg
Olaug Kvendset hadde med seg datteren Astrid Longva Kvendset på utdelinga.

Magne Sollid og Anne Kari Indergård (2).jpg
Anne Kari Indergård og Magne Sollid.