Solveig og Tore Landsem j

Heder og ære til melkeprodusenter fra Nordmøre

På regionmøtet i region Midt-Norge ble det delt ut plaketter for levering av elitemelk i 20 år til tre melkeprodusenter på Nordmøre, fra Surnadal og Rindal.

Prismottakerne er:
Greta og Tor Magne Staknes, Surnadal,
Ragnhild og Jostein Hausberg, Surnadal
Solveig og Tore Landsem, Rindal.

Dette er en utmerkelse som henger meget høyt. Blant drøyt 2400 melkeprodusenter i Midt-Norge var det 27 som oppnådde denne prisen for 2014.

 

Mange krav må innfris
Det er en rekke krav til kvaliteten av melka for at den blir klassifisert som elitemelk.

Celletall, bakterieinnhold, sporeinnhold, syretall og frysepunkt blir kontrollert flere ganger i måneden, og melka blir kontrollert for innhold av medisinrester ved hver melkehenting.

Kravet for å motta 20 års plakett er at en må ha levert elitemelk i 20 av 22 år. I tillegg til krav om elitemelk er det også krav om KSL-godkjenning (Kvalitetssystem i Landbruket) og et bra fjøsstell.

 

Fin framgang i 2014
Den beste melka blir klassifisert som elitemelk. I 2014 var 94,3 prosent av volumet Elitemelk i TINE. Det er en fremgang på 0,6 prosentpoeng fra 2013

- Å levere elitemelk over lang tid krever både fagkunnskap og gode rutiner i gardsdrifta. Melkeprodusentene blir mer og mer bevisste over hva god melkekvalitet betyr og de gjør en stor innsats, sier regionsjef Petter Baalsrud.

God kvalitet på melka vi får inn til meieriene våre er avgjørende for kvaliteten på produkta. Derfor premierer TINE melkeprodusentene for å levere god melk.

 

Region Midt-Norge omfatter begge trøndelagsfylkene, Nordmøre, Romsdal og Bindal kommune i Nordland.

 

Torleif og Tor Magne Staknes j .jpg

Torleif Staknes (t.v.) møtte på vegne av Greta Staknes. Her sammen med Tor Magne Staknes, begge Surnadal. (Foto: TINE)

 

Solveig og Tore Landsem j .jpg

Solveig og Tore Landsem fra  Rindal. (Foto: TINE)

 

Ragnhild og Jostein Hausberg, Surnadal var ikke til stede under utdelinga.