Forskerparet Moser Nobelpris_690x460

He du toilla de bort?

Kanskje årets Nobelpris i medisin er første skritt før dette utsagnet blir historie? Så er vi så ubeskjedne at vi roper ut at en ung rindaling er en viktig del av teamet til Nobelprisvinnerne!

Årets Nobelpris i medisin gikk til professorene May-Britt og Edvard Moser i Trondheim. De fikk prisen for sin hjerneforskning der de har funnet det som forenkla kan kalles hjernens indre GPS, en avansert stedssans. Les om det her. 

De deler prisen med amerikaneren John O'Keefe (første person t.h.), som forsker i London.

 

35 år gamle Bjarte Bye Løfaldli (t.v.) er senioringeniør ved Senter for nevrale nettverk, Kavli-instituttet i Trondheim, og har ansvaret for laboratoriet til forskerteamet rundt nobelprisvinnerne.

 

Løfaldli tok sjøl doktorgrad her i 2012, og da skrev Trollheimsporten dette.
 

Denne dagen ble ikke som planlagt, kan Løfaldli fortelle. - Den har vært svært stressende, men også spennende. Han understreker at forskerparet Moser er alle tiders å arbeide sammen med. Dette er en stor glede og ære for hele teamet.

 

 

 


Les hva Tidens Krav skriver om Bjarte Bye Løfaldli her: Nordmøringen i Nobelpris-teamet.


Se her hos TV-adressa hvor glad May-Britt Moser er for prisen!

 

Forskinga Moser fikk prisen for er grunnforskning. De har kommet fram til generelle prinsipper som andre forskere igjen kan bruke til ny anvendt forskning som forhåpentlig kan bli oss til nytte i framtida.

 

T.v. ser vi en representant for en av de viktigste medarbeiderne i laboratoriet (Foto: Bjarte Bye Løfaldli).

 

Bjarte Bye Løfaldli er født i Rindal, og foreldra er Vigdis Bye og Baard Løfaldli. Oppveksten hadde han i Kristiansund, og nå er han i ferd med å kjøpe seg en gard i Meldal, 900 m fra fylkesgrensa.