haustl

"Haustlys" i Finstuå

Surnadal kunstforening åpnet i dag sin salgsutstilling "Haustlys", i Galleri Finstuå på Surnadal kulturhus. En flott og spennende utstilling med både bilder, keramikk og strikk, som det så absolutt er verdt å dra og se. 

Bildet over: Bjarne Stenberg og Voittorio Rokseth har hatt et langt samarbeide i mange år.

Utstillingen ble åpnet av leder i kunstforeningen Marit Larsdatter Moen, etter at sangkoret Tormod hadde framført nydelig sang. Marit Larsdatter Moen fortalte om bildene og kunsthåndverket som var plassert i montere og på stativ. Hun benyttet også anledningen til å oppfordre til medlemskap i Surnadal kunstforening.

Det er seks kunstnere som står bak denne salgsutstillingen: Bjarne Stenberg, Vittorio Rokseth, Ingun Redalen White, Tovelise Røkke-Olsen og DUODU. To av disse er lokale; Bjarne Stenberg og Ingun Redalen White. 

I samtale med Trollheimsporten fortalte Bjarne Stenberg om at han er fargeblind og at det selvfølgelig gir noen utfordringer for en maler. Det at han og maleren Vittorio Rokseth har hatt et godt samarbeide i over 40 år, har vært til stor hjelp for Stenberg. Rokseth har bidratt med hjelp om fargene har blitt for ille, fortalte Stenberg. Han har måttet lære seg å huske godt fargeblandinger og merke fargetuber med navn. Dette har blitt enklere nå som vi har fått digitale verktøy, kunne han fortelle. haustlys1.png
Tormod framførte vakker sang, bl.a. Blå Salme av Erik Bye og Henning Sommero.

haustlys5.png

haustlys6.png

haustlys7.png

haustlys8.png

haustlys9.png

haustlys11.png

haustlys12.png

haustlys13.png