LOL Eyvind_1024x699

Jervemannen Lars Olav Lund

Har passa Trollheimen i 22 år

Han har passa Trollheimen i 22 år. Til Rindal kom han i romjula 1988, i et ufyselig vær, samme dag som den store Langlifuru datt ned. Og da han ble gift med rindaling, skjønte han at han vart boende. Jervemannen Lars Olav Lund i Statens Naturoppsyn presenterte seg også da formannskapet i Rindal møtte bedrifter i sentrum nylig.

Over formannskapet i møte med bedriftene i Rindal sentrum. Fra venstre og rundt bordet ser du Arnfinn Eriksen, Oddvar Evjen, Ann Elin Hess Brønstad, Elsa Jensvold (skjult), John Ole Aspli, Grete Elshaug, Nils Stokke (skjult), Håkon Fredriksen, Toril Kyllo, Gøril Bakken og Lars Olav Lund. Til høyre presenterer Lars Olav Lund Statens Naturoppsyn Rindal for formannskapet (her sammen med takstmann Eyvind Nergåd).

Da Langlifuru blas ned
Det var trekkfullt på Autoloftet første natta hemnværingen Lars Olav Lund kom til Rindal i romjula 1988, samme dag som den store Langlifurua blas overende. I dag kan du sjå denne furua på Saga Trollheimen hotell. Det er 22 år siden og fremdeles har Lars Olav Lund arbeidet sitt i Trollheimen, nå i ei litt anna stilling enn da han først kom til Rindal.

Statens Naturoppsyn, Rindal er medlem av Trollheimsporten - klikk på linken. Bli medlem - klikk herAlle medlemmer her.

Forvalter for Trollheimen
I dag er Lars Olav Lund forvalter for Trollheimen. Det vart han i 1996 gjennom ei ny lov. I 1998 ble de første stillingene i Statens Naturoppsyn oppretta. - Det er en statlig etat under Miljøverndepartementet, underlagt Direktoratet for Naturforvaltning, fortalte han da han presenterte SNO for formannskapet. - Da ble det en overgang til et reint feltapparat. Vi har base i Rindal, men opererer i heile fylket. I dag er vi rundt 100 personer i etaten, der hver enkelt driver et enmannskontor, der vi administrerer oss sjøl. Vi er unntatt arbeidsmiljølova og jobber når ting skjer, fortalte han.

Kanskje såg du dokumentaren "Jervemannen" på NRK-programmet "Ut i Naturen". Da kom vi nær både Lars Olav Lund og en del av oppgavene han har i Statens Naturoppsyn.

Informasjon og veiledning
- De viktigste oppgavene vi har er informasjon og veiledning. Ikke minst gjelder det barn og unke, sa han og kunne fortelle at han har hatt tre praksiselver fra ungdomsskolen med ute i felten. - Vi er en faktaleverandør. Vi registrerer og dokumenterer og meiner egentlig aldri noe om noe, sa han og retta skryt til kommunen blant anna for "Tid til å leve".

- Det er innerblink, sammen med 5-minuttem, sa han og oppfordra til fortsatt markedsføring og satsing på det vi har i bygda - natur og Trollheimen. - Hos oss veit vi mye og vi kan være bidragsytere, sa Lars Olav Lund i Statens Naturoppsyn, da han møtte Rindal formannskap.

Nærmere om hva de driver med og oppgavene til Lars Olav Lund, Jervemannen, finner du på nattsida Statens Naturoppsyn Rindal - medlem av Trollheimsporten.

Under Lars Olav Lund (i midten) sammen med Gøril Bakken og Eyvind Nergård under presentasjonen for Rindal formannskap hos 3 Venner: