IMG_2560[1]

Hagesamarbeid

Bildet over: Leder i Surnadal Hagelag, Rønnaug Skjermo, Tove Sundli og Solveig Haglund er godt fornøyd med interessen for å sette i gang med parsellhager.
 

Solveig Haglund inviterte til inspirasjonskveld i Eldhuset på Oppistua Øye, der medlemmer fra Surnadal Hagelag var spesielt invitert. Haglund ønska velkommen og informerte om spennende tanker og planer om å få til en parsellhage på Øyamoan. 

- En parsellhage handler om å gjøre noe i lag, forteller Solveig Haglund. 

- De som ønsker å være med får tilgang til en parsell kvar. Der det kan dyrkes det du selv ønsker av grønnsaker, urter og blomster. Dyrkinga skal være økologisk og uten sprøytemidler.

Solveig Haglund.jpg
Solveig Haglund er initiativtaker til parsellhagen på gården Oppistua Øye.
 

Det frammøtte publikum fant mange grunner til å være med i en parsellhage:

- Sosialt
- Lærerikt
- Inkluderende
- Spennende
- Sunt

IMG_2557[1].jpg
Det var ivrig hagediskusjon rundt bordene.

Haglund har satt av 2,8 mål til parsellhage og har allerede begynt å tilrettelegge for oppstart til våren. Etter kaffe og gode kaker vart det tegna forslag til hvordan parsellhagene skulle være. Entusiastiske hagefolk og hobbygartnere hadde mange gode ideer om hvordan parsellhagen skal sjå ut. Mange hadde stor tru på å bli med videre på parsellhageprosjeket på Oppistua Øye.

IMG_2555.jpg
Det vart tegna mange fine forslag til parsellhager.
 

Det er den siste tida kommet en del henvendelser fra unge folk om oppstart av parsellhage, noe som er veldig positiv synes Surnadal Hagelag sin leder Rønnaug Skjermo og grunneier Solveig Haglund.