Mandag
Mandag Delvis skyet
14°
Delvis skyet
Flau vind
Tirsdag
Tirsdag Klarvær
13°
Klarvær
Svak vind

Håndballsamarbeid sikrer 16-årslag

På grunn av få spillere så det lenge mørkt ut for 16-årslag i Rindal og Surnadal kommende sesong. Engasjerte ledere, spillere, foreldre og trenere ville det annerledes, og nå er det etablert et samarbeidslag på tvers av fylkesgrensen som sikrer jentene en ny sesong på parketten. 

Når ny håndballsesong skulle planlegges i vår, stod det bare tre navn på blokka til 16-årslaget i Surnadal IL, og seks i Rindal IL. Det var lenge svært usikkert om det ble et tilbud for jentene født i 2003 og 2004. Et stort engasjement fra spillere, foreldre, trenere og styret i begge klubbene er hovedårsaken til at det nå er etablert et samarbeidslag for jentene. 

Inge Hermann Foss fra Rindal skal trene laget sammen med Tarjei Fugelsøy fra Surnadal. I tillegg vil de få god hjelp av lagledere fra begge klubbene.

- Det har vært snakket om samarbeid i mange år, men det har ikke blitt gjort noe med før nå. Vi er veldig fornøyde med opplegget, og gleder oss til et samarbeid. Jentene er motiverte, sier Foss og Fugelsøy. 

Foss følte han måtte ta tak for å gi dalførets ungjenter et håndballtilbud kommende sesong.

- I april/mai begynte det å gå opp for meg at det faktisk ikke ville bli 16-årslag i dalføret. Det hadde vært utrolig trist. Det ble kalt inn til et møte, og derfra begynte ballen å rulle fort. Heldigvis ordet det seg, og vi har kommet frem til ei god løsning, sier han.

inge hermann foss tarjei fugelsøy.jpg
Inge Hermann Foss og Tarjei Fugelsøy deler på ansvaret for 16-åringene i Surnadal og Rindal 

Jentene har to håndballtreninger per uke, ei i Rindalshuset og ei i Surnadal idrettshall. I tillegg legges det opp til ei alternativ trening i uka.  Hjemmekampene vil fordeles på begge hallene. 

Med bare ni spillere er det god plass på laget om noen ønsker å være med å spille håndball for Rindal/Surnadal.

- Har du godt humør og treningsvilje er du hjertelig velkommen på trening, smiler Fugelsøy og Foss. 

emilie brøske rønning sara moen.jpg
Emilie Brøske Rønning (16) fra Surnadal og Sara Moen (15) fra Rindal skal samarbeide på parketten kommende sesong.

j16 surnadal rindal 19-20_690x460.jpg
Fra venstre: Tarjei Fugelsøy, Emilie Brøske Rønning, Hanne Dønnem, Lene Sofie Sveen, Sara Moen, Sofie Jacobsen, Anneli Vattøy Norman, Ingrun Ranes og Inge Hermann Foss. Nora Bolme Fjerstad og Mina Halgunset var ikke til stede da bildet ble tatt. 

Tips en venn Skriv ut