rønnan 3_350x234

"Gullkongens hus" til salgs igjen - 2 millioner billigere

En av de mest storslåtte eiendommene på Nordmøre - "Gullkongens hus" i Stangvik - er for salg. Den herskapelige villaen Rønnan, som gullgraveren Fredrik Bruset bygde i 1907, inneholder blant annet tolv soverom, ni bad, fem stuer, bibliotek samt pub i kjelleren. Rønnan ble lagt ut for salg for 7,9 millioner kroner i fjor, uten at det resulterte i salg. Nå er prisantydningen redusert til 5,9 millioner kroner. - Vi har tilpasset kjøpesummen privatmarkedet, og har allerede ett konkret bud inne, sier megler Anders Dybvaag Lea.

Rønnan, eller "Gullkongens hus" som det også kalles, har en helt spesiell historie.

Fredrik Bruset jobbet hardt og tjente seg rik på gull i Amerika, før han returnerte til Stangvik i 1901.

Der bygget han drømmehuset med fire etasjer og kjeller.

Villaen er inspirert av hus Fredrik så i sørstatene i USA, og skiller seg derfor ut også i dag.

Det sies at både Bjørnstjerne Bjørnson og Alexander Kielland var gjester i gedigne Rønnan, heter det i en reportasje Adresseavisen laget om villaen i Stangvik i 2007. Les reportasjen her.

På 1930-tallet ble Fredrik Bruset med i Nasjonal Samling. Etter krigen måtte han betale staten 375.000 kroner for landsforræderi, og like etter døde "Gullkongen".

Barnløse Fredrik etterlot seg den yngre kona Molla, og da hun døde på 1980-tallet ble jorda solgt til naboene. Et statsstøttet ruskollektiv tok over huset, og de rustet det opp for flere millioner kroner.

På midten av 90-tallet kjøpte en tysker fra Frankfurt huset, mens eierne de siste åtte åra har vært Marit Jorid og Palmar Brennskag.

- Den flotteste villaeiendommen på Nordmøre! Ikke bare er huset noe helt for seg selv, naturen i Stangvik er med og forsterker den fantastiske opplevelsen.

Det sier megler Anders Dybvaag Lea i DnB Nor Eiendom om det nær 900 kvadratmeter store huset og tomta på 2,8 mål.

I fjor sommer ble Rønnan lagt ut for salg med en  prisantydning på 7,9 millioner kroner. Ingen reelle bud ble lagt inn, og når viillaen nå blir relansert på markedet, er prisantydningen redusert med 2 millioner kroner til 5,9 millioner.

- I den første runden vurderte vi også firmaer som primære kjøpegupper, men har nå innsnevret den potensielle kjøpegruppen til i hovedsak å gjelde private, sier Dybvag Lea. Det har allerede kommet inn ett konkret bud på Rønnan, uten at megleren vil si hva budet lyder på.

Det blir ny fellesvisning på Rønnan lørdag 14. mai.

- For den som vil ha noe annerledes i landlig idyll, er "Gullkongens hus" tingen - kanskje særlig for en storfamilie eller en vennegjeng. Villaen vil også være perfekt som representasjonsbolig. Markedet for boligprosjekter i denne prisklassen har holdt seg bra de siste åra, og det er lagt ned så mye arbeid i Rønnan at dette er en villa som vil bli lagt merke til.

Klikk på bildene under for større versjoner.

 

rønnan 2
rønnan 9
rønnan 5
rønnan 10