Grunnopplæring i arbeidsmiljø

Fredag 4. mars var 22 deltakere samlet på Hammerstuene for å gjennomføre dag 4 av 40 timers HMS-opplæring i regi av Midtnorsk HMS-senter. Kursleder er HMS rådgiver Monica Berg – Bedriftsergoterapeut / Verneingeniør.

Bilde MHMS1 foto MHMS 2.jpg
Kursansvarlig Monica Berg sammen med Siri Vullum, Ingrid Kvendset Hagen, Magne Seierslund og Rita Settemsdal i fine kurslokaler ved Hammerstuene.


Deltakerne kommer fra ulike bedrifter i blant annet Surnadal, Rindal, Halsa, Tingvoll, Sunndal og Molde. Disse deltar på kurset for lovpålagt opplæring i forbindelse med sine roller som blant annet verneombud, medlemmer i Arbeidsmiljøutvalg, HMS-ansvarlige og ledere. Ingrid Kvendset Hagen (fysioterapeut) og Siri Vullum (sykepleier) er nyansatte ved Midtnorsk HMS-senter, og er deltakere på kurset.

Dagens tema var psykososialt- og organisatorisk arbeidsmiljø. Foreleser Magne Seierslund loset oss godt gjennom dagen og forklarte om lovverket rundt de ulike rollene i arbeidslivet, lovverket i forhold til temaet ble knyttet opp mot ulike case som mange av deltakerne i større eller mindre grad kunne kjenne seg igjen i. Alt dette ble satt i sammenheng med saksgang i forhold til hvordan en skal håndtere de ulike casene ut i fra lovverket.

Magne Seierslund har mastergrad i arbeids- og organisasjonspsykologi. Midtnorsk HMS-senter har samarbeidsavtale med Magne i forhold til temaet psykososialt- og organisatorisk arbeidsmiljø, og samarbeider om oppdrag ute i medlemsbedriftene.


Tekst og foto: Midtnorsk HMS-senter