Grendastafett-1

Edgars fotoarkiv fortsetter fra 8. mars 2008

Grendastafett for rundt 34 år siden

Edgars fotoarkiv 1 finner du her under På Porten (der du også finner mange andre arkivsider - blant anna Willys arkivdykk og Bjørn Tores arkivdykk) når du er på Hovedsida. Sjå også Edgars fotoarkiv 2010 og Edgars fotoarkiv 2011. Dette finner du under Edgars fotoarkiv 2!


 

Forrige helg ble nybygget ved Tørsåsløa offisielt åpnet. Men det har vært aktivitet her lenge før den tid, det gamle bygget sto som kjent i omkring 38 år før det ble erstattet av dagens bygg. Har plukket fram noen bilder fra en grendastafett i langrenn som ble arrangert her for nesten 30 år sida. Sjøl minnes jeg denne dagen godt, sjelden ser en så helhjertet innsats som under denne grendastafetten. De aller fleste av deltakerne ga alt, og vel så det. Året var enten 1979 eller 1980. Bildene bærer preg av at fotografen nok har hatt respekt for skiløperne, de ble fotografert på behørig avstand. Så kvaliteten bærer preg av litt for stor forstørrelse av motivene.
 

Fra starten, med Tøråsløa i bakgrunnen. Trioen i tet er Magne Bjørnstad (nærmest), så Tor Jarle Bolme og Øystein Sæther. Litt bak dem følger Odd Bolme. Og fotografen kan sjå en annen kjenning, oppunder bakken og foran løperne. Der står den da ganske nye Bergans Finnmark ryggsekken. Jeg bruker den enda!
 

 Denne vekslingen er blitt så smått legendarisk i lokalmiljøet. Legg merke til Torbjørn Bjørnås helt til venstre i bildet. Som den ekte konkurransemann gir han alt, og stikker spissen på høyre skistav i ryggen på Oddvar Løset som skal gå neste etappe. Han sparte vel en meter eller to på det! Sikkert ureglementert veksling, men på en grendastafett fikk det gå. (Det gikk ei god stund for såret etter skistavpiggen grodde, forteller Oddvar). Videre ser vi Oddbjørn Grytbakk og Arne Grytbakk.
 

 Veksling, Arne Bolme (til venstre) tar over for Guttorm Bjørnås som er ferdig med sin etappe.
 

 Olav Bolme begynte å blø naseblod like før han skulle starte. Men han puttet en propp av tørkepapir i nasen og fullførte etappen i fin stil. 
 

 Olav Morten Tørset ser kanskje litt betenkt ut der han tar over for Ola E. Skjølsvold.