Godt i gang med ungdomsleir

Den første taekwon-do-leiren, ungdomsleir, for sommeren er godt i gang. Leiren startet søndag 26.juni og slutter fredag 1.juli. Hele 228 ivrige ungdommer fra stort sett Midt-Norge deltar.

MariFiske, KjellGunnarPolden, LineReiten[1].JPG

Mari Fiske, Kjell Gunnar Polden og Line Reiten.

Kjell Gunnar Polden forteller at deltakertallet på ungdomsleiren øker stadig, og samtidig er mange av instruktørene tidligere elever ved NoFo. Hverdagen under ungdomsleiren består stort sett av 2x 2timersøkter, samtidig som det er muligheter for forskjellige aktiviteter ved siden av.

-Vi har ivrige ungdommer her og de står på. Noen ganger kan det bli litt lange økter, forteller Polden engasjert.

De arrangerer også to andre taekwon-do-leirer om sommeren; barneleir og voksenleir. På de to andre leirene er det en del flere som deltar, opp mot 500. Ungdomsleiren startet opp for 7-8 år siden, da de fant ut at ungdommer i 14-16alderen ble litt for store til å trene med 7.klassinger og litt for unge til å trene med seniorene. Dermed ble ungdomsleir for 6.-10.klasse. De har også laget en flexiløsning slik at 6.- og 7.klassinger kan delta på både barneleir og ungdomsleir. 10.klasse kan også velge å delta på voksenleir.

 

Mari Fiske er instruktør på både barneleir og ungdomsleir i år, og deltar også på voksenleir. Hun forteller at det har blitt mer som en tradisjon.

-Samtidig er det veldig trivelig og sosialt, og vi treffer folk fra hele landet med samme intresser, forteller Fiske mens hun speider utover deltakerne. Dette blir det tiende året hun deltar på sommerleir.

 

Line Reiten er tilbake etter en alvorlig sykdom før i år. Hun syns det er godt å være tilbake og det går bare framover. Reiten forteller at det idretten og samfunnet innenfor hjalp veldig gjennom tiden.

-Blir ekstra frisk av å være her, smiler Reiten. Nå holder hun på å utdanne seg til sykepleier, og det kommer godt med på leiren. Samtidig som hun er med å instruerer, fungerer hun også godt til å ta vare på de som skader seg eller forstuer ett eller annet. Hun har også vært instruktør på barneleiren i 10år nå. 

Tore Grytten og line Reiten[1].JPG

Tore Grytten demonstrerer et spark. Line Reiten hjelper til. 

DSC_0003
DSC_0017
DSC_0031
DSC_0046
DSC_0047
DSC_0051
Tore Grytten
Tore Grytten demonstrerer et annet spark