Godt besøk av unge brannkonstabler

Lørdag åpnet Surnadal brannvesen stasjonen sin, og mange barn tok turen innom for prøvesitte biler, sprute med vannslange og leke brannmenn. 3 år gamle Arthur Moen (bildet) likte seg godt bak rattet på brannbilen. 

Brannvernuka er en kampanje som arrangeres av Norsk brannvernforening, If Skadeforsikring, DSB, samt brannvesen og lokale el-tilsyn over hele landet. Brannvernuka stiller seg bak "Alt vi kan mot brann", en bred nasjonal satsing på brannforebyggende arbeid fram mot 2020.

Marie Martinussen og Marius Snekvik i Surnadal brannvesen sier at det ikke tilfeldig at Brannvernuka arrangeres om høsten. Da går vi inn i den årstiden der antall boligbranner vanligvis øker kraftig. Folk trenger en påminnelse om brannsikkerhet før vi skrur på varme og belysning, tenner levende lys og fyrer i ovnen.

- Vi går inn i den skumleste årstiden når det gjelder boligbranner, så det er lurt å ha litt ekstra fokus på forebygging på denne tiden av året, sier Martinussen. 

Surnadal brannvesen har 35 brannmenn i apparatet sitt. Heldigvis er det få boligbranner i dalføret vårt, og godt forebyggende arbeid er mest trolig årsken til den gode statistikken. 

- Vi legger stor vekt på forebygging, og har tiltak rettet mot barnehager, skoler, bedrifter, eldre og kommunens flyktinger. I tillegg er det stort fokus på brannforebygging nasjonalt. Senere i høst får vi besøk av barnehagene. Det er alltid populært. Det viktigste med møte med barna er å lære de nødnummeret og få god kontakt med barna, sier Martinussen og Snekvik.

marie martinussen marius snekvik brannmenn.jpg
Marius Snekvik og Marie Martinussen 

Små, ivrige brannkonstabler 
Det strømmet til av barn i alle aldre under "Åpen brannstasjon" i Surnadal lørdag. Der fikk barna prøve å sitte i brannbilene, bruke brannslange og hilse på ekte brannkonstabler. I tillegg fikk alle utdelt en flott brannhjelm, og servert kjeks og saft. 

3 år gamle Arthur Moen er veldig glad i "Brannmann Sam", og storkoste seg bak rattet i brannbilen.

- Når jeg blir stor skal jeg bli brannmann som kjører gravemaskin, smiler Arthur. 

arthur moen _690x444.jpg
Arthur Moen

maria moen.jpg
Maria Moen (5)

evert og elian varvik.jpg
Søskenparet Evert (5) og Elian (2) Varvik fikk prøve å sprute med brannslangen

marius snekvik iversen.jpg
Marius Snekvik Iversen (3)

marius snekvik iversen2.jpg
Marius Snekvik hjelper Marius Snekvik Iversen med brannslangen