Gode tider i lastebilbransjen

Rognskog Bil AS har hatt en fin vekst og utvikling siden de begynte å spesialisere seg på påbygg til lastebiler for ca 10 år siden. Nå ansetter de flere folk, og vurderer å bygge på verkstedet.

Rognskog Bil 1.jpg
Denne trekkvogna er bestilt av en kunde i Trondheim. F.v. Harald Rognskog, Bjørn Vegard Svinsås, Vegard Skjermo Iversen (utplasseringselev) og Stig Løvrød.
 

Daglig leder Harald Rognskog forteller at det har økt på med arbeid på lastebiler siden de begynte å spesialisere seg på det for ca 10 år siden. Det går mest på utstyr/påbygg til nye lastebiler. Det er også en del reparasjoner av utstyr og påbygg, i tillegg til ombygging av brukte lastebiler. De har etter hvert fått knyttet gode kontakter hos lastebilforhandlerne, og jungeltelegrafen jobber for dem. I starten hadde de sitt marked i Midt-Norge, men det er nå utvidet til Finnmark i nord og Telemark i sør.

- Det har vært en spesielt bra utvikling på Nord-Norge de siste par åra, forteller Harald Rognskog.


Tilpasser oss kundenes ønsker

Det er absolutt konkurranse i markedet, men Rognskog tror at de har scoret mye på å involvere kundene mye i arbeidet.

- Vi er flinke til å tilpasse oss kundenes ønsker, og vi er veldig opptatt av at det skal se bra ut. Sjåførene tilbringer mye av tida si i bilen, og for mange er dette både jobb og hobby. Så det er svært viktig at bilene ser bra ut, sier han.


Suksess på facebook

Rognskog Bil AS har stort sett alltid hatt nok å gjøre, så de har overhodet ikke drevet med annonsering før de opprettet ei egen facebookside for et par år siden. Det viste seg imidlertid at facebooksida slo veldig godt an. Lastebilsjåfører har mange pålagte pauser, og det er naturlig at de bruker litt tid på facebook. 

Harald Rognskog forteller at han gjerne skulle hatt mer tid til å følge opp på facebooksida, men før jul i fjor tok han igjen litt av det tapte med en slags "julekalender", der han la ut bilder av forskjellige prosjekter som de jobbet med hver dag i adventstida. Det ene innlegget i "julekalenderen" fikk over 40.000 likerklikk!


Behov for flere ansatte

Bedriften driver med karosseri og glass på privatbiler i tillegg, slik de har gjort siden 80-tallet. Men arbeidet med lastebiler har etterhvert blitt den største delen av virksomheten. 

De har nå seks ansatte, hvorav en er nyansatt. Harald Rognskog forteller at de har behov for en person til, da helst en lastebilmekaniker. Han har også planer om å finne noen som kan hjelpe til i administrasjonen. I dag leier bedriften inn en del slike tjenester fra Rindal Maskin sitt kontor i samme bygg, og selv bruker Rognskog ca halvparten av arbeidstida på administrasjon. Han skulle gjerne hatt mer tid til organisering og planlegging, og ikke minst å ta seg av kunder som er innom.


Nybygg på planleggingsstadiet

Harald Rognskog forteller at de har vokst seg litt ut av lokalene, så nå vurderer de å utvide bygget. Ideelt sett skulle han gjerne startet med byggingen allerede til våren, siden de trenger mer plass allerede nå. Men det er viktig å bruke litt tid på å finne gode løsninger.

Lastebilsalg er sterkt påvirket av konjunkturer. Det er vanskelig å spå om framtida, og det er små marginer i lastebilbransjen, så i nedgangstider merkes det kanskje aller først her. Men de er flinke til å fornye seg i denne bransjen, og akkurat nå ser markedet veldig bra ut, synes Rognskog.

- Slik jeg ser det nå har vi et veldig stort potensiale. Da er det nok den rette tida til å utvide virksomheten, mener han. -  Vi jobber stadig med å utvikle oss, både innenfor produksjon og salg.


Lokale samarbeidspartnere

Rognskog Bil AS har flere gode lokale samarbeidspartnere. De bruker A.Kvam blant annet til deleproduksjon. A. Kvam var også med i byggingen av nytt inngangsparti og kontor i fjor.

Bedriften samarbeider også med Midt-Norge Autolakk AS og med EB Video i Surnadal, som driver monterer dekor på biler. Med et slikt samarbeid kan Rognskog Bil gi kunden et komplett tilbud, og levere biler ferdig profilert. Dette samarbeidet har fungert veldig bra, forteller Rognskog.

Rognskog Bil 2.jpg
Rognskog Bil AS bygde på lokalene med nytt inngangsparti og kontor i fjor. Nå trenger de enda mer plass.

 

Rognskog Bil AS er medlem av Trollheimsporten