Heidi_1024x653

... og mye tyder på stor valgdeltagelse i Rindal og Surnadal

God valgstemning...

Trollheimsporten tok en runde tidlig i dag, like etter at valglokalene i Rindal og Surnadal hadde åpna - de fleste fra klokka 1200. Det var svært god valgstemning rundt omkring og mye tyder på at valgdeltagelsen både i Rindal og Surnadal blir stor. - Fleire har vært innom tidlig enn noen gang før, sa sa Odd Inge Syrstad i valglokalet i Løfall krets i Øvre Rindal skole. Her ser du Heidi Fugelsøy legge sin stemme i urna ved oppvekstsenteret på Mo.

Tiende klasse ved Surnadal ungdomsskole stakk innom kulturhuset for å sjå hvordan valget fungerer i praksis og Inger Johanne Iversen orienterte. Til venstre stemmer Asbjørn Kjelås ved Eldresenteret i Rindal sentrum, mens Oddbjøn Grytbakk, Olve Røen og Mari Romundstad passe på at det går rett for seg. De har i alle fall den fineste urna - fra 1884 - et riktig klenodium.

Åpent til 20 og 21
Trollheimsporten tok en runde både i Surnadal og Rindal - like etter at valglokalene hadde åpna i dag i 12-tida. Da hadde det vært åpent ved kulturhuset siden 10. Her ser du stemmestedene i Surnadal og Rindal. I Surnadal er valglokalene åpne til klokka 21 - i Rindal til klokka 20.

Samtidig er det kirkevalg og du kan sjå bilder også fra dette både i Surnadal og Rindal nedenfor.

Fleire innom tidlig
I begge kommunene ble det meldt om bra pågang, forhåndsstemmene har vært mange og en regnet med at de fleste ville ta turen innom valglokalene etter arbeidstid i dag.

Odd Inge Syrstad har sittet bak urna og passet på ved Løfall krets i Rindal ved mange valg. Han hadde inntrykk av at det var fleire som tok turen tidlig enn før. - Det lover bra, sa han.

Else mot sin sjuende periode!
I Surnadal stemte en av superveteranene - Else Brandvoll Andresen - hos Eilert Mikkelsen og Dårdi Sylte (under). Else er listekandidat på Sp-lista i Surnadal og stiller til valg for sin sjuende periode. Ho har med andre ord sittet i kommunestyret i Surnadal i seks perioder - 24 år og er fremdeles sugen på meir lokalpolitikk. - Je synes det er moro je, sa ho like smilende blid som alltid til Trollheimsporten. I kveld og i dagene framover kan du følge med om Else kommer inn for en ny periode.

Trollheimsporten følger valget tett i kveld og det er bare å klikke seg inn for å sjå om resultatene har kommet - følg med! Men det er lite å hente før etter klokka 21! På Trollheimsporten vil du også få lokale kommentarer til valget i surnadal og Rindal!

ST på nett hadde denne valgreportasjen fra Rindal tidlig i dag!

Under seg du mange bilder fra valglokalene i Surnadal og Rindal i dag - klikk på dem og sjå dem større og i serie:

 

Heidi_1024x653
Heidi Fugelsøy stemmer ved Mo oppvekstsenter hos blant anna Ingebrigt Moen, som nå gir seg etter 20 år i kommunestyret i Surnadal. Alle foto: Willy Karlstrøm
Kari Løfall_1024x659
Kari Trønsdal legger stemmen i urna i Løfall krets ved Øvre Rindal skole, der Sigmund Moen Trønsdal, Kari Nerbu, Odd Inge Syrstad og Trond Løfaldli passa på.
kirkevalget Surnadal_1024x963
Karstein Svendsli og Liv Marit Berset passa på at Peder Strand ikke gjorde noe feil ved kirkevalget i Surnadal.
kirkevalg Rindal_1024x708
Tor Olav Tiller stemmer ved kirkevalget i Rindal, der Ragnhild Stavne Bolme, Astrid Flø og Edgar Landsem passa på at alt gikk riktig for seg.
Lilly Gunn - Palmer - Anders_1024x847
Ved Stangvik skole gjorde Lilly Gunn Nyheim sin borgerpolikt, mens Palmer vikan og Anders Nordvik passa på.
Morten Skogsletta_1024x686
Ved Skogsletta la Morten Halgunset stemme hos Gøril Jonli og Gøril Lilleløkken Lo. I bakgrunnen ser du Einar Lillegård stemme ved kirkevalget i Skogen krets. Der var det 128 stemmeberettigede, 11 hadde forhåndsstemt og ved 14-tida i dag hadde 28 vært innom og avlagt stemme. - Vi venter på arbeidsfolket, sa de på Skogsletta.