050320 vigdisrodal

God morgen 5. mars

Vi ønsker alle våre lesere en god torsdag! Det meldes fortsatt mildt og fint vintervær med litt sol. Patrick og Patricia har navnedag i dag.

Bildet over: Du verden for en fin tid vi har fremover, nyt den! 🌞 *** #fjelletkaller #vindøldalen @vigdisrodal_photography
 

Patrick er et irsk-engelsk navn som har sin opprinnelse i det romerske navnet Patricius, som igjen er avledet av det latinske ordet patrician, «adlig, adelsmann». Patrician på sin side stammer fra ordet pater, «far». Patricia er den feminine varianten av Patrick.
 

Noen historiske hendelser fra denne dato:

1770 – Bostonmassakren: Fem amerikanere, inkludert Crispus Attucks (regnet som den første martyren i den amerikanske uavhengighetskrigen), blir drept av britiske styrker. Denne hendelsen er en av flere som fører til den amerikanske revolusjonen.
1872 – George Westinghouse tar patent på luftbremsen.
1912 – Italia blir de første til å bruke luftskip i militær sammenheng; de blir brukt til rekognosering vest for Tripoli bak den tyrkiske grensen.
1917 – Woodrow Wilson blir tatt i ed for sin andre periode som amerikansk president.
1918 – Sovjet-Russland flytter hovedstaden fra Petrograd til Moskva.
1933 – Nasjonalsosialistene får 44 % av stemmene i valgene i Tyskland.
1936 – Den første flyvningen med kampflyet Spitfire Type 300 blir foretatt.
1943 – Andre verdenskrig: En tysk ubåt klarer å senke 4 handelsskip, på i alt 16 000 tonn, i en alliert konvoi på vei fra Storbritannia til Gibraltar.
1945 – Andre verdenskrig: I Tyskland blir årskullet fra 1929 innkalt til militærtjeneste, i et siste, desperat forsøk fra det nasjonalsosialistiske Tyskland på å stoppe de allierte.
1979 – Romsonden Voyager 1 passerer planeten Jupiter.

050320 surnadalsnowpark.jpg
Parken tar form 😉 #surnadalalpinsenter #surnadalsnowpark @surnadalsnowpark
 

Trollheimsporten setter stor pris på alle de fine bildene som blir delt med oss. Merk instagrambildene dine med #trollheimsporten du også, eller send ditt bilde på epost til redaktor@trollheimsporten.no.