271019 anitaaustistua

God morgen 27. oktober

God søndag til våre lesere! Du huska vel å flytte klokka i natt? Turkmenistan og St. Vincent og Grenadinene feirer sine nasjonaldager i dag, mens Sturla og Sture har navnedag.

Bildet over: @anitaaustistua: God helg!

Om namna:
Sturla = norrønt tilnamn «forvirret». Sture = gammelsvensk stur (stor), også et tilnamn.

Turkmenistan er et land i Sentral-Asia. Landet grenser til Afghanistan, Iran, Kasakhstan og Usbekistan, og har dessuten kystlinje langsmed Kaspihavet. Landet var tidligere en del av Sovjetunionen, da med navnet Den turkmenske sosialistiske sovjetrepublikk, men ble selvstendig i 1991. Landets hovedstad heter Asjkhabad.

Saint Vincent og Grenadinene fikk sin uavhengighet fra Storbritannia i 1979. Det er en stat på 32 øyer i Karibia nord for Trinidad og Tobago. Øygruppa Grenadinene er delt mellom Saint Vincent og Grenadinene og Grenada, hvorav Saint Vincent og Grenadinene utgjør den nordlige delen, med et samla areal på 389 km². Landets hovedstad er Kingstown. Wikipedia

Piet Hein har denne Gruk om løvet, - om våren, og om høsten:
Min havemand mælede nu i oktober:
Det gleder meg inderlig årlig i mai
å høre Dem hylle i muntre synkoper
det brusende løv som igjen er på veg.
Den lyriske hyldest til løvet,
De klemter,
er nesten så skjønn så man selv gråter blekk.
For - Gud, hvor man føler, det ikke er Dem der skal rive det sammen og kjøre det vekk!

271019 vigdisrodal.jpg

@vigdisrodal: Fredagskvelden ble tilbragt på Møkkelfjellet i Valsøyfjord. Vindstille og den fineste solnedgangen jeg noen gang har sett! Himmelen og solen var helt mørkerød. Ørkensand fra Sahara gjør flotte solnedganger i disse dager! Magisk!