Torsdag
Torsdag Kraftig regn
Kraftig regn
Frisk bris
Fredag
Fredag Kraftig sludd
Kraftig sludd
Frisk bris
201119 mammaulv1

God morgen 20. november

God onsdagsmorgen! I dag markeres FNs internasjonale barnedag, og operativsystemet Microsoft Windows har bursdag. Halvdan og Helle har navnedag.

Bildet over: mammaulv1. Finn et strå og tre isperler på #høstenervakker #trollheimsporten #iskunst

Den internasjonale barnedagen skal øke forståelsen for barns situasjon og øke barns velferd. Dagen ble bestemt av FN i 1954, og de vedtok at datoen for FNs barnedag bestemmes av hvert land. I FN er dagen 20. november da generalforsamlingen vedtok Erklæringen for barnets rettigheter i 1959, og Barnekonvensjonen i 1989.

Litt norsk historie fra denne dato:

1941 – Milorg blir godkjent av regjeringen.
1949 – Hurum-ulykken: Et nederlandsk fly med 29 jødiske flyktningebarn ombord styrter under innflyvning til Fornebu. Bare ett av barna overlever.
1969 – Fraktefartøy «Sandbjørn» er på reise Forsand-Lista med sand og singel da den kantrer og synker utenfor Obrestad fyr på Jæren. Hele besetningen på 6 omkommer.
1973 – Oljekrisen: Det innføres prisstopp på elektrisk kraft.
1987 – Mongstad-skandalen: Statoils styre går av som følge av overskridelser ved utbyggingen av oljeraffineriet på Mongstad.
2008 – Stjørdal blir offisielt Nord-Trøndelags største by etter å ha vokst forbi Steinkjer.

201119 helensunde4173.jpg
Foto: helensunde4173 Bålkos. #hyttekos #hytteliv #rindalmedtidtilåleve #trollheimsporten #trøndelag #norway

Knagg bildene dine med #trollheimsporten du også! Merk: du må ha åpen/offentlig konto for at vi skal kunne se bildene dine.