Lørdag
Lørdag Skyet
11°
Skyet
Svak vind
Søndag
Søndag Skyet
Skyet
Flau vind
180519 opplevrindal

God morgen 18. mai

Trollheimsporten ønsker alle lesere en god lørdag! Vi håper alle har hatt en fin nasjonaldag med strålende vær, og at helga blir like fin.

Bildet øverst: @opplevrindal skriver: De lokale #badenymfenestartet #badesesongen på #Igltjønna i dag (16. mai, red. anm.)! Temperaturen ble målt til 14c, - så langt fra avskrekkende. Vi tipper det blir mer #bading fremover med det flotte været vi har nå! Foto @apriliadamen
 

Erik, Eirik og Erika har navnedag i dag. Navnedagen er etter svenskekongen Erik Jedvardsson, Erik den hellige (ca. 1120–1160), skytshelgen for Sverige.

Dagen er altså til minne om svenskekongen Erik IX (1150-1160). Han arbeidet ivrig for å håndheve lova og å sikre kristendommen, som han tvang på Finland under et korstog. Han vart overfalt og ble drept i Uppsala av den danske prinsen Magnus Henriksen.
Nå skulle våronna være over hos de fleste. Nå venta anna arbeid som neverfletting og tjørrubrenning. Mange bygder slapp buskapen på beite i dag.

Primstavmerket er et aks og Erikmesse er merkedag for sommeren. Den vinden som blåser i dag, blir den vinden som blåser mest under sommeren. I Nord-Norge venta en kuldeperiode nå.
Hører en ikke gauken før Erikmesse blir året dårlig og og gjel gauken i svart skog i dag, blir det en våt og kjølig sommer. Riktig dårlig blir sommeren om gauken gjel nær husa. Når gauken har vært frampå, er det ikke farlig å sitte på barmark lenger. Telen skal nå ha gått ut av jorda.

180519 trineengdalstorholt.jpg
Seterliv i Todalen😍 #ansnessetra og med utsikt rett mot fineste fjellene, #Skjerdingfjelletog #snøfjellet ⛰😍 @trineengdalstorholt

180519 hildedahlen.jpg
Katten Rolf og hønene @hildedahlen62

Tips en venn Skriv ut