Onsdag
Onsdag Kraftig regn
Kraftig regn
Svak vind
Torsdag
Torsdag Regn
Regn
Lett bris
130919 vigdisrodal

God morgen 13. september

Trollheimsporten ønsker alle sine lesere en riktig god morgen på fredag den 13... På denne datoen i 1936 var det en stor rasulykke i Loen i Nordfjord, der bygden Bødal ble helt utslettet. Til sammen omkom 74 mennesker, 41 av disse ble ikke funnet.

Du kan lese mer om ulykken her.
 

Bildet over: Tro hva de kaklet om, de tre Hegrene, der de satt som tre gamle gubber ved Ørakaia @vigdisrodal_photography

Stig og Stian har navnedag i dag.


Fredag den 13. ansees som en ulykkesdag. Det vil alltid være minst ett og maksimalt tre tilfeller hvert år hvor den 13. dagen i måneden havner på en fredag. Det er når måneden begynner på en søndag at den 13. havner på en fredag.

Tradisjonen er særlig utbredt i den vestlige verden og særlig innenfor det engelskspråklige området, men det er ingen ting som tyder på at forestillingen er spesielt gammel. Vi har ingen sikre kilder som bringer oss lengre tilbake i tid enn til siste halvdel av 1800-tallet, selv om fredag ble sett på som ukens uheldigste dag og tallet tretten har vært ansett som farlig. Heller ikke finnes det sikre holdepunkter for hvorledes forestillingen egentlig ble etablert.

Tryg Forsikring og DNB Skadeforsikring finner ikke noe grunnlag for å tilsi at det skjer flere bilskader på fredag den 13. enn andre dager. Tryg Forsikring opplever tvert imot 16 prosent færre bilskader på denne dagen.

*Kilde: Wikipedia

130919 magnel.jpg
Surnadal. Traff to fine skapninger i ettermiddag @magne.l

 

Tips en venn Skriv ut