Onsdag
Onsdag Skyet
-4°
Skyet
Svak vind
Torsdag
Torsdag Skyet
-4°
Skyet
Flau vind
110220 cathrinehollum Topptur Sandfjellet

God morgen 11. februar

Vi ønsker Trollheimsportens lesere en riktig god tirsdag! Vi har nye bilder fra leserne, og dessuten noen ord om dagen. Inge, Ingve og Yngve har navnedag.

Begge namna, Ingve og Yngve, stammer fra den norrøne guden Yngve eller Ing, et annet navn på Frøy.

Bildet øverst: @cathrinehollum: Endelig ble det topptur igjen🤩 Vindpåvirka hard snø, men det var bare å bruke stålkanter👍🏼 Sola kom også fram #sandfjellet

Visdomsordet i dag henter vi fra tidligere president i USA John F. Kennedy: Vi må bruke tida som hjelpemid­del, ikke som sofa.

Minnedag
11. februar er minnedag for helgenen Gregor 2. Den hellige pave Gregor II (669 - 731)

I 1928 ble de 2. olympiske vinterleker åpnet i St. Moritz, Sveits. Året etter ble Vatikanstaten opprettet etter avtale mellom paven og den italienske stat.

I 2005 kunne vi lese at en av tre unge er med i idrett. Antall barn og unge som driver idrett øker for første gang på 15 år. En av tre i alderen fra 8 til 24 år er nå aktiv i idrett. Deltakelsen øker mest blant de minste, og mer blant jenter enn blant gutter.

110220 trineengdalstorholt Todalsfjorden_690x853.jpg
@trineengdalstorholt: Todalsfjorden leverer 🤩Her med ei Kveite og en torsk. Pluss ca 40-50 flere fisk, av flere sorter; kveite, torsk, sei, bleke, lyr, pigghå og skate.​