Tirsdag
Tirsdag Snø
Snø
Flau vind
Onsdag
Onsdag Delvis skyet
-4°
Delvis skyet
Flau vind
101119 kjemog

God morgen 10. november

God søndag morgen! Vi gratulerer alle fedre med farsdagen! I dag markeres også Verdens vitenskapsdag for fred og utvikling, en FN-dag som ble opprettet av UNESCOs generalforsamling i 2001 for å belyse hvordan forskning kan bidra til fred og utvikling. 

Bildet over: Tyttebærlyngen har tatt vinterskjegget på. Foto: @kjemog 

Farsdag er en hedersdag for fedre. I Norge feires farsdag den andre søndagen i november. På farsdagen er det tradisjon å gjøre «stas» på faren sin. Det kan være ved å gi ham frokost på senga, en gave, eller bare ved å gratulere ham med farsdagen. Opprinnelig kommer konseptet med farsdag fra USA, og det ble først populært i Norden og Norge etter andre verdenskrig. Det var først Sonora Smart Dodd fra Washington som begynte å feire denne dagen i 1909 for å ære sin far, William Smart, en veteran fra borgerkrigen. Wikipedia

Forskning og forskere har et viktig oppdrag i skape bærekraftige samfunn. For å oppnå dette må forskere kommunisere med vanlige folk slik at alle har kunnskap om forskning og kan være med på å påvirke hva som skal forskes.  Slik kan alle bidra til at vi skaper et bedre samfunn. Her har skolen en viktig funksjon, skriver FN på sine nettsider.

Gudbjørg og Gudveig har navnedag. Gudbjørg = norrønt guð + bjǫrg (hjelp). Gudveig = guð + vigja (vie) eller víg (kamp).

Frister det med hjemmelaget, dansk skjørost? Denne over hundre år gamle oppskriften fungerer nok like godt den dag i dag.

Madraad.JPG


 

Tips en venn Skriv ut