tp_leserinnlegg

God dag mann, økseskaft?

Vi viser til referat fra kommunestyremøtet den 31. januar gjengitt på Trollheimsporten samme dag, og siterer første avsnitt: "Rune Gjertsen fra GK Inneklima AS orienterte og svarte på spørsmål om energispareprosjektet EPC (Energy Performance Contract)." Og videre: "Før kontrakten med GK inneklima ble inngått, ble alle bygg og anlegg gjennomgått, og behov for oppgraderinger og investeringer ble klarlagt".

Vi klipper også ut følgende setning: "Gjertsen ble konfrontert med problema med temperaturen på sjukeheimen, skolen og kontor. Det ble klaget på at folk syntes det var for kaldt".

Deretter kom en utredning om at kulde er en subjektiv følelse, at temperatur hadde blitt undersøkt rundt i alle rom, og at mye strøm og penger hadde blitt spart.

"22 grader oppleves kaldt i en gammel bygningskropp", sa Gjertsen. "Det kan være vanskelig å få opp temperaturen med gamle vegger".

Rindal Pensjonistlag hadde styremøte den 5.januar og tok opp - enda en gang - problemene med for lav temperatur på deler av Helsetunet. Vi tar et forbehold om at ingen fra styret var tilstede på kommunestyremøtet, men regner med at innholdet er korrekt referert.

Vi har 2 spørsmål:

1.Var temperaturen på 22 grader (som reguleres fra Trondheim av GK Inneklima AS) kontraktfestet for alle rom?

2. Er alle oppgraderinger og investeringer gjennomført slik som avtalt og kontraktfestet?

Kan kontraktspartene svare JA på disse 2 spørsmål, er det inngått en kontrakt som ikke tilfredsstiller behovet for beboerne på Helsetunet, med en «gammel menneskekropp». Riktignok er det til en viss grad gjort forsøk på å kompensere for dette, med å sette inn varmeovner. Beboerne betaler inntil 85 % av sin pensjon til kommunen, og skal selvfølgelig ikke fryse slik at det går på helsa løs! De, eller pårørende, har vel heller ikke blitt tatt med på råd, når kravet til temperatur ble avtalt.

Det kan stilles spørsmål om det betales for en ytelse de ikke har fått!

Vi imøteser rådmannens rapport – som ordføreren ba om - om mulige tiltak for forbedringer.

Med hilsen

Rindal Pensjonistlag

Helene M. Nergård (styreleder) 
Jostein Grytbakk (nestleder) 
Olav Helgetun (kasserer)
Maria S. Røen (styremedlem) 
Arvid Halsetrønning (styremedlem)