Torsdag
Torsdag Skyet
10°
Skyet
Lett bris
Fredag
Fredag Delvis skyet
14°
Delvis skyet
Svak vind
2019-12-02 Rindal Kirke og mot Selbrekka 010-01 foto Eli Solvik 2000x1428

Glimt fra den stille uke

"I dag gikk jeg tur forbi Rindal kirke. Ser da kirketjener Jan Brødreskift på snøfreseren i djupsnøen. Han gjør i stand til begravelse på onsdag, må nok også tine tele før han kan komme med gravemaskinen. Tenkte – dette hører vel også med til de samfunnskritiske oppgavene", skriver Johan Helgetun i dette leserinnlegget.

Ingressfoto: Rindal kirke og mot Selbrekka. Foto: Eli Solvik.

Gikk videre – ser da Marit Jonli Glærum i ferd med å rydde snø av en av sittebenkene utenfor kirken. I en tid da kirken må holde stengt utenom begravelser, så vil det være ekstra trivelig å kunne sette seg på en tørr benk i solveggen.

Ser at inngangsdøren mot sør står på gløtt. Sniker meg inn for å tenne et lite lys i globen for alle i verden som lever i frykt for koronaviruset. Lenger framme i kirken ser jeg Elsa Jensvold i ferd med å rengjøre kirkebenkene. Det skal bli både rent og trygt for de små gruppene av sørgende som i disse dager må følge en av sine kjære til graven.

Jeg tenker – takk for den jobben dere gjør for at kirken vår fungerer – en stille tjeneste i den stille uke i en underlig stille tid!

Rindal, 6 april 2020
Johan Helgetun

Jan freser foto Johan Helgetun.jpg
Jan Brødreskift på snøfreseren (Foto Johan Helgetun)

Marit Jonli Glærum rydder de utvendige sitteplassene foto Johan Helgetun.jpg
Marit Jonli Glærum rydder de utvendige sitteplassene (Foto Johan Helgetun).

Elsa Jensvold vasker kirkebenkene foto Johan Helgetun.jpg
Elsa Jensvold vasker kirkebenkene (Foto Johan Helgetun).