Torsdag
Torsdag Lettskyet
Lettskyet
Flau vind
Fredag
Fredag Skyet
Skyet
Flau vind
tp_leserinnlegg

Gledelig signal fra Rindals velgere i stortingsvalget

Frp gikk altså frem med hele 2,3% i Rindal kommune; - noe som bare kan beskrives som et klart og tydelig signal om den sterkeste misnøye rundt nivået på eiendomsskatten vår.

Jeg har lest gjennom gamle referater og funnet følgende:

Økonomisjefen malte for 2 år tilbake et temmelig dystert bilde av den økonomiske situasjonen i Rindal for politikerene; - dersom man ikke innførte eiendomsskatt, ja så ville Rindal bli en ROBEK kommune; - altså bli underlagt statlig administrasjon og frataes egen styringsrett.

Formodentlig gikk akkurat den samme mannen inn for en sats på 4,5 promille, - og dessverre en ikke langt mer «edruelig» sats på 2 promille. Hvem det var som stod bak selve verdisettingen og nivået av eiendommer vet jeg ikke, men man har jo sine mistanker.

Nå gikk det altså ikke slik; - for Rindal kunne året etter skilte med hele 7 millioner i overskudd, - og regjeringen sier i tillegg at aldri noensinne har norske kommuner hatt bedre råd!

ERGO BLIR IKKE RINDAL NOEN ROBEK KOMMUNE; - og er det da ikke på aller, aller høyeste tid å evaluere status rundt denne usosiale eiendomsskatten som rammer blindt?

Kanskje var vi for «harde i klypa» med 4,5 promille?  Gikk dette kanskje spesielt hardt utover eneforsørgere med barn og eiendommer som kanskje ikke engang får råd til sommerferie? Hva med minstepensjonistene våre som sitter på eiendommer? Og hva med eldrebølgen som nå også kommer til Rindal; - disse vil jo gå ned i lønn, - samtidig som et lønnstrekk på 10-20.000kroner i e-skatt vil kjennes betydelig? Og kanskje vil ordningen tross alt koste mer enn den smaker? Å vedlikeholde og ajourføre de flere tusen eiendommene har jo krevd og vil fortsette å kreve betydelige ressursert rundt påbygg, riving, nybygg, overdragelser osv .

For ikke å snakke om våre kjære «høttrindalinger»; - var det kanskje fryktelig galt å skatte disse på lik linje med oss Rindalinger som jo nyter godt av alle kommunale tilbud og investeringer, - men tvert imot betaler alt selv, - foruten å bringe mange arbeidsplasser og handel til bygda vår?

Hva ville Rindal vært uten høttbøgginga?

Æ BARE SPØR Æ
 

Egil Repvik

 

Tips en venn Skriv ut