Zupp%202%20499ph

Edgars fotoarkiv med lokal rockehistorie

Glade musikanter i 1982 - Zupp ble Oldtimers

Edgar Kattem fortsetter å sortere i sitt velfylte fotoarkiv og skanne inn bilder så de kan legges ut på nettet. Denne helga (27. mai 2007) stoppet han opp ved noen glade musikanter i orkesteret Zupp, som fortsatt lever i beste velgående (også i 2011), bare under et annet navn:

Edgars fotoarkiv 1 finner du her under På Porten (der du også finner mange andre arkivsider - blant anna Willys arkivdykk og Bjørn Tores arkivdykk) når du er på Hovedsida. Så også Edgars fotoarkiv 2010 og Edgars fotoarkiv 2011


Zupp anno 1982. Fra venstre Einar Lillegård, Torger Jonli, Lars Tangvik, Ingebrigt Landsem og Magne Lillegård.

Glade musikanter for 25 år siden
De glade musikantene i Oldtimerskom med egen side på Trollheimsporten for ei tid sida. Det inspirerte til å leite fram noen bilder fra året 1982. Den gangen for 25 år siden var disse glade karene alt vært i sving i mange år.
 
 
Dette året skiftet de trekkspiller og navn. Til da var navnet Avset's, men i løpet av dette året året sluttet trekkspilleren Johan Avset og ny mann på trekkspill ble Lars Tangvik fra Lensvika. Da måtte navnet endres, og det ble til "Zupp".
 
Jeg minnes litt vagt at jeg fikk et referat fra min tidligere arbeidskamerat Magne Lillegård om denne dåpen av det nye bandet. Det var visst nok litt debatt att og fram omkring det å finne et navn. Og så var det en som sporet av diskusjonen og begynte å fortelle om en fest han hadde vært på, og sa at "det vart riktig en storsupp". Dermed vart ideen til navn unnfanget, men for å glatte over litte grann så ble første bokstaven endret fra S til Z. (Om jeg minnes feil, får du korrigere meg, Magne!)
 
Disse bildene ble tatt i Trollheim, og meningen var at det skulle bli en band-plakat ut av det. Det var et av de mest minneverdige fotooppdragene jeg har hatt. Å ta bilde av denne gjengen var ikke så helt enkelt. De kokte litt over av humør, og det var liksom ikke noen uttrykksform mellom påtatt alvor og gapskratt. Kommentarene og latteren satt løst. Så jeg sitter med en hel 36-bilders filmrull fra denne fotoseansen for 25 år siden, de fleste bildene mer kuriøse enn vellykkede. Om det ble noen band-plakat ut av dette, nei det minnes jeg sannelig ikke!
Karene som har spilt i band så mange år har opplevd mye. Og Magne... jeg mener du skal fortelle for Trollheimsportens lesere om opplevelsen dere hadde da ei katte kom inn i festlokalet og sprang inn i ei krå bak ovnen, og kom ut att med ei nyfanga mus i kjeften!

En refusert idé til band-plakat.