Torsdag
Torsdag Skyet
10°
Skyet
Lett bris
Fredag
Fredag Delvis skyet
14°
Delvis skyet
Svak vind
Marius Rosøy-1

Pressemelding fra Sør-Trøndelag Røde Kors:

Glad for rolig start på påska

Etter å ha lagt den første påskehelga bak oss er det på sin plass å skryte av alle som tar forholdsregler og passer på hverandre. – Vi var spente på hvordan det kom til å gå. Tidligere år har vi sett stor utfart og ofte hatt hendene fulle, sier Marius Rosøy, operativ leder i Sør-Trøndelag Røde Kors Hjelpekorps. 

Ingressfoto: Marius Rosøy. Foto: Sør-Trøndelag Røde kors.
 
Hadde alt vært som vanlig ville Rosøy og flere frivillige vært samlet på en Røde Kors-hytte for å koordinere alle oppdragene rundt om i fjellet. Og mange flere frivillige ville vært klare for å rykke ut fra hytter rundt om i fylket. 
 
I år har hjemmekontoret blitt informasjonssentral, og de første dagene har vært rolige.
 
– Vi hadde ett henteoppdrag i helga, men det var bare hundre meter fra bilveien så det var enkelt for de frivillige å komme til og hjelpe.
 
Røde Kors-frivillige fra hele landet melder om rolige dager. Det gjelder også i Trøndelag.
 
– Det tyder på at folk tar situasjonen på alvor og ikke legger ut på lange turer.
 
Røde Kors har hatt forhøyet beredskap i påsken siden ulykkespåska i 1967, som førte til fjellvettreglene og Røde Kors Hjelpekorps' vante tilstedeværelse i påskefjellet.
 
– Pandemien har gjort at vi må omstille oss. Vi legger alltid planer for å være best mulig rustet for å hjelpe, men de planene har blitt litt annerledes i år. Det ville jo vært dårlig beredskap om vi skulle samle alt vi har av søk- og redningspersonell i trange hytter og risikere at frivillige blir syke.
 
– Det kan bety at vi må bruke litt ekstra tid på å rykke ut til enkelte oppdrag til fjells.
 
Rosøy ber folk om å fortsette å følge råd fra myndighetene og ha både fjellvettregler og koronavettregler i bakhodet denne påska.
 
– Den første helga har vært en svært positiv opplevelse, så alle som har tatt forholdsregler og passer på hverandre fortjener et klapp på skuldra.
 
Foto Marius Rosøy.jpg
Marius Rosøys hjemmekontor, som i år fungerer som operasjonssentral. Foto: Marius Rosøy.