framside_1024x681

Glad dans med glade barn

Velværesenteret i Surnadal hadde på lørdag sin første dansegruppe for barn. Fridans med flotte og fengende danserytmer som skulle passe de fleste. Hip hop. Zumba. Reagaton. Og brasiliansk samba. Med Marcos Henrique de Jesus Sousa som instruktør. Ekte brasilianer med dansen og rytmen i blodet.

To timer hver lørdag framover vil barn i alderen 8-12 år få et spennende tilbud på Velværesenteret. De mange som hadde møtt opp nå på lørdag så i alle fall ut til å storkose seg. Etter to timer så det ut til at de hadde lært mye og at de hadde hatt det kjempegøytt. Det er fridans det handler om på velværesenteret. Det å kunne bevege seg etter rytmen og finne gleden med å danse.

Hvem passer vel bedre til å finne den gleden enn Marcos. En riktig trivelig gladgutt som har bodd i Surnadal nå i fem år. Marcos er ekte brasilianer som "er født med" dansen og rytmen i blodet. . Når tante vaska huset- så dansa vi. Satte på full guffe med musikk og dansa. Det er viktig å følge sin egen takt sier Marcos. Ha mot til å danse. Være seg selv og ha det gøy. Marcos vil etterhvert få hjelp fra Torry Thøgesen som var med og så på denne gangen men som gjerne ville bli med som medinstruktør neste gang. For dette så moro ut!

 

 

Dansen på velværesenteret ER det morro å være med på og de er innom mange forskjellige dansestiler i løpet av de to timene dansen varer. Hip hop er spesielt gøytt hos gutta. Mange hopp og sprell. Mange utfordringer. Hans Thøgesen og Andreas Nordvik viste Trollheimsportens utskremte noen av de tøffe bevegelsene som de hadde lært av Marcos denne dagen. TØFFT sier jeg som i all min stølhet ikke hadde hatt nubbsjans til å få til noe av det de gjorde..

Det er spesielt flott å se at guttene blir ivrige og har lyst til å bli med å danse. Håper det er enda flere som er med neste lørdag. Både gutter og jenter. For dette er gøy! Rytme og lek.

 

 

 

 

Klikk på bildene under for å se dem større og i bildeserie:

 

Marcos og danserene_1024x683
jentene_1024x683
tøfft_1024x683
hans og andreas_1024x682
høye sprett_1024x681
Torry, Ann Kkristin og Marcos_1024x683