MOT Rindal og Surnadal med regionleder Rune Olsen

Giverglede til sykkelaksjon

Søndag inviterte MOTs lokallag i Surnadal og Rindal i selskap med regionleder for MOT Trøndelag, Rune Olsen, til sykkelaksjon til inntekt for Birgit Skarsteins utstyrsfond for paralympiske utøvere.

Lone Lorgen underholdt med gitaren og glade MOT-ungdommer solgte kaker og lodd i solskinnet, mens barna lekte med erteposebondesjakk (!) og støvelkast.

Regionsjef for MOT Trøndelag, Rune Olsen, kom syklende fra Trondheim. Han har nemlig satt seg som mål å sykle fra Levanger til Bergen, for så å sykle opp tilbake til Trondheim. Det hele startet med at Olsens datter, som studerer i Bergen, spurte om de kunne sykle Bergen-Trondheim.

- Så fikk jeg ideen om å sykle med MOT-logoen og samle inn penger til Birgit Skarstein. Birgit er en fantastisk MOT-ambassadør. Det gikk ikke helt som hun hadde tenkt under OL i Pyeongchang, men i stedet for å fokusere på det negative var det i stedet "frem med lommelykta", som man sier i MOT, og full fokus på det positive, forteller Olsen.

- I media er hun ydmyk og sier det er så mye annet enn gull og medaljer som betyr noe i livet. Birgit nevnte at hun har betalt kjelken sin selv og at det er synd at paralympicsutøvere ikke får så mye midler til samlinger som de funksjonsfriske.

Fredag startet dermed reisen i Levanger, hvor Birgit Skarstein er fra. Om ni dager er sykkelturen over og Olsen er tilbake i Trondheim igjen etter å ha syklet hele 1.600 km. Men aksjonen i seg selv er ikke over, og man kan vippse bidrag til aksjonen frem til 15. september, forteller han: bruk vippsnr 36375 og bidra med så mye eller så lite du vil.

På bare tre dager har aksjonen allerede innbrakt over 15.000 kroner. I Surnadal bidro kommunen med 2.000 kroner til aksjonen, mens Thon Hotell Surnadal sponser overnatting til Olsen. Vi håper initiativtakeren møter giverglede på resten av turen også!