Giske sørget for rekordoppmøte

Stortingsrepresentant Trond Giske (Ap) høstet stående applaus fra sine partikollegaer under medlemsmøtet til Surnadal Arbeiderparti tirsdag kveld. - Støtten fra partiet har vært avgjørende i en meget tøff tid, sier Giske. 

Det har stormet rundt stortingspolitikeren fra Trøndelag siden varslene som var knyttet til seksuell trakassering og upassende oppførsel ble kjent før jul. Giske trakk seg som nestleder i Arbeiderpartiet 7. januar som følge av varslene, og ble fratatt vervet som finanspolitisk talsperson i Ap. Han har beklaget sin oppførsel, og at han ikke har vært bevisst sin rolle og maktposisjon. Tidlig i februar ble Giske friskmeldt og er nå tilbake på Stortinget i sin nye komitee - familie og kulturkomiteen. 

Surnadal Arbeiderparti inviterte Giske til å delta på medlemsmøte i partiet som gikk av stabelen tirsdag kveld på Surnadal sjukeheim. Dette var Giskes første offentlige opptreden utenom hjemfylket sitt etter sykmeldingsperioden. Det var ventet at besøket av stortingspolitikeren ville trekke mye folk.

- Så mange har vi aldri tidligere vært på et medlemsmøte. Jeg har en mistanke om hva som er årsaken, smilte ordfører Lilly Gunn Nyheim da hun ønsket velkommen til de mange fremmøtte i kantina på Surnadal sjukeheim tirsdag kveld. 

Nyheim var svært glad for at Giske takket ja til å ta turen til Surnadal.

- Det var et samlet styre som ønsket å invitere deg hit, og vi ble veldig glade da du takket ja.

trond giske1.jpg

- No bli det vår, det kjenne e så vel
- Partiet har vært gjennom en krevende tid siden valgnederlaget i fjor høst, og jeg har selv bidratt til urolighetene rundt partiet. Det har jeg sagt at jeg er lei meg for, og det trenger jeg ikke å gjenta. Når de negative sakene og overskriftene dominerer i media, så er jeg veldig klar over at det også går utover dere. Det er ikke bare vi sentralt som kjenner på det, men konfliktene og kampene rammer også kommunepolitikerne landet over, sa Giske.

Stortingspolitikeren sa videre at han lover å jobbe for Nordmøre fra Stortinget. 

- Siden Arbeiderpartiet ikke har sin egen stortingsrepresentant på Nordmøre, så har jeg begynt å sagt at jeg ser på meg selv som en reservestortingsrepresentant for Nordmøre, og jeg gleder meg veldig til å gjøre den jobben sammen med dere og bygge landet og Nordmøre videre. Vi skal gjenvinne mange ordførerposisjoner, sa Giske til applaus fra sine partikollegaer. 

Videre snakket Giske om noen av Arbeiderpartiets viktigste kampsaker; skole og utdanning, arbeid for alle, tydelig distrikspolitikk og en rettferdig velferdstat.

- Å lytte til til folks drømmer, bekymringer og håp må være vårt fokus. Vi må skape en politikk som gir svar som folk tror på, og det krever tydelighet og mot av alle oss i Arbeiderpartiet. Verden forandres av mennesker som har tror på at det nytter.

Giske ønsket ikke å snakke noe særlig om den krevende tiden i forbindelse med varslingene mot han, men innrømmet at det har vært en tøff kamp.

- Det har vært en storm, det er det ingen tvil om. Det er utrolig godt å kjenne på støtten fra mine partikollegaer. Ved siden av familien min er partistøtten den viktigste. Det er dette som er hjertet mitt, sier Giske som har tro på lysere tider i Arbeiderpartiet.

- No bli det vår, det kjenne e så vel. Det store spørsmålet er; er det vår melodi og vår sang som skal synges fremover. Jeg tror på det, avsluttet han. 

trond giske lilly gunn nyheim olav bergheim_690x433.jpg
Trond Giske (t.v) sammen med ordfører Lilly Gunn Nyheim og leder i Surnadal Arbeiderparti, Olav Bergheim.