Ildri Tørset ingress

Gir rom for lidenskapen

Etter et helt liv som farmasøyt har Ildri Tørset bestemt seg for å satse på søm. I nye lokaler på Syltbakkan har lidenskapen tatt form som Trollheimen sysenter.

Ildri husker godt bestemors symaskin, en Husqvarna 2000, fra tenårene. Siden da har søm vært en stor del av livet, og for ni år siden startet Ildri Quiltebua fra «det røde huset på Skei». Det gamle huset ble sakte men sikkert fylt til randen av symaskiner, lamper, stoffer og tråd. Før jul nådde hun et punkt hvor hun enten måtte bestemme seg for å slutte med søm, eller flytte driften ut av huset. Hun falt ned på sistnevnte, og tirsdag åpner hun dørene på Trollheimen sysenter for første gang. Etter å ha jobbet et helt liv innen farmasi ser hun frem til å gire ned noen hakk og la kreativiteten få fritt spillerom.

- Nå er jeg seksti, så nå gjør jeg som jeg vil, ler hun.

Å beskrive hennes forhold til søm som en lidenskap er nærmest en underdrivelse. Behovet for å skape er påtrengende, og Ildri forteller at idéene gjerne popper opp i hodet raskere enn hun klarer å ta de unna. Heldigvis er det aldri for sent til å vie tid til å gripe dagen – og idéene.

- Man har kun ett liv, man må leve mens man kan, slår Ildri fast.

På Trollheimen sysenter vil du fortsatt finne det du trenger til quilting, ofte kalt lappeteknikk eller patchwork, men med nye lokaler følger også nye satsningsområder. Ildri utvider med et større sortiment i kvalitetsstoffer til bekledning, som jersey, lin, fleece, velour og ull. Hun håper å nå ut til et større publikum, spesielt til den yngre garde som har latt seg inspirere av Jenny Skavlans sy om-trender og Det store symesterskapet på NRK.

- Sying er på vei oppover! Det er mange aktører som selger utstyr og stoffer på nett, men kvaliteten kan variere. Handler man lokalt så får man jo både se og kjenne på stoffet, sier Ildri.

Hun forteller at Trollheimen sysenter er den eneste forhandleren i sitt slag mellom Molde og Orkanger. Det forplikter, men som selvutnevnt utstyrsfrik vet Ildri hva som kreves. I tillegg til et bredt sortiment i stoffer har butikken et usømmelig utvalg i små og store nødvendigheter som knapper, sjablonger, olje og ferdigprodukter. For ikke å glemme de særegne dagslyslampene, for korrekt fargegjengivelse, og den omfattende symaskinparken. Her finnes maskiner i alle prisklasser og til de aller fleste behov, og til de som ikke er så drevne bak symaskina håper Ildri å kunne tilby kurs. Kanskje slår hun seg også sammen med naboene, de andre relativt nyoppstartede spesialbutikkene Colonialhaven og Trollheimen Hestesport, og inviterer til helkveld i betongbygget på Syltbakkan.

Trollheimen Sysenter symaskinpark_690x401.jpg

Det skal være mulig å få dekt sine symaskinbehov her.

Broderinger_690x462.jpg

Ildri tar imot bestillinger på brodering, både logoer og andre motiver.

 

Åpningsdagen er det åpent kl. 10-18, og Ildri byr på kaffe og kake samt svært gode tilbud på symaskiner og stoffer (20% avslag). Frem til 4. april vil Trollheimen sysenter ha åpent daglig. Siden endres åpningstidene, noe som vil annonseres blant annet på hjemmesiden og her på Trollheimsporten.

Trollheimen sysenter er Trollheimsportens nyeste medlem. Derfor finner du lenke til hjemmesiden her, eller ved å finne Trollheimen systenter under «Medlemmer».